В готовност сме пилотно да бъдат обхванати чрез самолетен способ

...
В готовност сме пилотно да бъдат обхванати чрез самолетен способ
Коментари Харесай

Самолети срещу градушките на Север, ракети на Юг

В подготвеност сме пилотно да бъдат обхванати посредством самолетен прийом за битка с градушките площите в Северна България, които не се покриват в този момент с ракети. Това съобщи земеделският министър Десислава Танева на чуване пред парламентарната комисия по земеделие и гори в сряда, 3 юни.
Агенцията за битка с градушките към този момент е построила съответните активи, нужни за самолетите. Дори държавното управление водело договаряния за взаимна отбрана с румънските управляващи, написа 24 часа. 
Обявената поръчка за реализатор е на финала си, има участник в процедурата, изясни земеделският министър. Планирани са и бюджетните средства за пилотното пускане в Северна България.
Надявам се в края на юни всичко да бъде готово и организацията и изпълнителят ще имат опция да покажат, че самолетният прийом за отбрана е ефикасен, разяснява Танева.
Според нея тази година организацията за битка с градушките е най-готова като периоди и запасеност и с ракети по отношение на предходните.
Досега са изстреляни 2236 противоградни ракети при 68 въздействия върху облаците. Активният сезон за битка с градушките беше открит на 26 април.
Агенцията разполага общо с над 16 000 ракети, това е най-високата запасеност, разяснява Танева. С откритите нови ракетни площадки през предходната година са увеличени площите назащитаваната територия. Тя е общо 22 млн. дка.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР