В горната камара на американския Конгрес започна по същество процесът

...
В горната камара на американския Конгрес започна по същество процесът
Коментари Харесай

Републиканците и демократите в разгорещена битка на процеса срещу Доналд Тръмп

В горната камара на американския Конгрес стартира всъщност процесът за премахване на Доналд Тръмп от поста му. Сенатът се преобрази в правосъдна зала, откакто Камарата на представителите гласоподава предишния месец за импийчмънт на президента - за корист с власт и за въпрепятстване на следствието против него. Още в първите секунди на процеса довечера републиканците и демократите влязоха в разгорещена борба - за процедурните правила.

 © БГНЕС
Председателят на Върховния съд Джон Робъртс управлява официално процеса. Но разпоредбите за хода му на процедура дефинира водачът на болшинството на Републиканската партия в Сената Мич Макконъл. Демократите възнегодуваха остро против изложби от Макконъл проект с обвинявания, че той желае да блокира чуването на очевидци и представянето на нови доказателства.
Адам Шиф, конгресмен от Демократическата партия: Тези правила не са за обективен, а за изопачен развой. Ако ще е подобен, значи не желаят американският народ да види доказателствата и имат намерение да работят в благозвучие с президента - да му разрешат да продължи да попречва Конгреса и да лиши американците от правото да схванат истината.Чък Шумър, водач на Демократическата партия в Сената: Резолюцията на Макконъл е народен позор. Това ще остане в историята като един от мрачните дни на Сената.
Макконъл изясни, че обвиняването, отпред с конгресмен Шиф, и юристите на Тръмп ще имат по 3 дни за пледоарии. След това сенаторите, в ролята на правосъдни заседатели, ще могат да задават уточняващи въпроси. И чак най-после демократите могат да се надяват.
Мич Макконъл, водач на Републиканската партия в Сената: Сенатът тогава ще реши дали ще са нужни каквито и да било спомагателни доказателства или разпити на очевидци, с цел да си обясни дали решението на Камарата на представителите за импийчмънт е съумяло или не е съумяло да прескочи високата летва на условията, с цел да бъде анулиран резултатът от демократични избори.
В началото на процеса против него Тръмп беше в Давос на Световния стопански конгрес, като изясни, че това за него е доста по-важно.
Доналд Тръмп, президент на Съединени американски щати: Онова е просто машинация. Лов на вещици, който продължава към този момент години. И почтено казано е срамотия.
С 53-ма републиканци от общо 100 сенатори първо в историята премахване на президент на Съединените щати от поста му наподобява невероятно. Защото за това са нужни най-малко 67 сенаторски гласа.
 Започна процесът против Тръмп в американския Сенат Започна процесът против Тръмп в американския Сенат
В американския Сенат стартира всъщност процесът за премахване на Доналд Тръмп от поста му. До това се стигна, откакто Камарата на представителит...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР