В Горна Оряховица са дишали наднормено запрашен въздух 100 дни

...
В Горна Оряховица са дишали наднормено запрашен въздух 100 дни
Коментари Харесай

В Горна Оряховица са дишали наднормено запрашен въздух 100 дни през тази година

В Горна Оряховица са дишали наднормено запрашен въздух 100 дни тази година. Това демонстрират данните от автоматизираната измервателна станция в града, оповестяват от Регионалната екологична ревизия, представена от БНР.

Имало е дни, когато нормата за фини прахови частици е била превишена над четири пъти. При 35 дни в годината възможно наднормено запрашаване на въздуха в Горна Оряховица към този момент са регистрирани три пъти повече дни с замърсен въздух.

Регионалната екологична ревизия не може да направи нищо, с цел да бъде променено ситуацията, разяснява специалистът по чистотата на въздуха Ваня Дикова: "В законовите ни пълномощия е само да следим осъществяването на програмата за качество на въздуха. В смисъл, ние да бъдем като сътрудник, който по някакъв метод може да спомага ".

Същевременно кметът на Горна Оряховица Добромир Добрев даде на съд програмата за възстановяване на атмосферния въздух. Според него са въведени неточни данни, което лишава града от 8 млн. лв. за подкрепяне на семействата, които са главен замърсител на въздуха с фини прахови частици.

Най-актуалната прогноза за времето можете да видите ТУК.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР