В горещите летни дни едва ли има по-лесенначин да се

...
В горещите летни дни едва ли има по-лесенначин да се
Коментари Харесай

Вижте списък на болестите, при които не може да плувате

В горещите летни дни надали има по-лесенначин да се разхладим, от това да се изкъпем в морето, басейн, река или различен водоем. Лекари обаче сигнализират, че има болести, при които не можете да плувате, защото е рисково за здравето ви.

Според основния специалист-психиатър на Министерството на здравеопазването на Московския район Виталий Холдин, къпането има медицински противопоказания по същия метод, както всяка друга физическа интензивност при избрани условия.

Лекарите сформираха лист на заболяванията, при които не можете да плувате. Ето го и него:

респираторни болести

болести на сърдечно-съдовата система

захарен диабет

болести на нервната система

епилепсия

инфектиране от заразен темперамент

Също по този начин безспорна заплаха при къпане във вода има в случай че го праввите след приложимост на алкохол. Виталий Холдин означи, че пийнал човек губи надзор над държанието си, ориентацията и координацията на придвижванията му се утежнява, което е доста рисково, когато е във водата.

Освен това алкохолът потиска инстинкта за самозапазване, сподели от своя страна Борис Белозеров, основен експерт психиатър в Министерството на здравеопазването в Московска област.

Психиатърът съобщи, че " под въздействието на алкохола стартират да надвиват инхибиторните процеси, човек престава да усеща заплаха, което е честа причина за произшествия.

Лекарите означават, че къпането в хладка вода към този момент е стресиращо за организма: в това време стените на съдовете се стесняват, сърдечната периодичност се форсира и налягането се покачва.

При съществуване на хронични болести или при положение на пиянство на алкохол, отрицателните признаци единствено се ускоряват, написа zdrave.to.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР