В горещите летни дни, битката за дистанционното на климатика в

...
В горещите летни дни, битката за дистанционното на климатика в
Коментари Харесай

Разболява ли климатикът?

В горещите летни дни, борбата за отдалеченото на климатика в офиса е неизбежна. Кои са най-популярните доводи " за " и " срещу " потреблението му?

Климатикът простудява.

Не е правилно.

Връзката „ изстиване-разболяване “ ни се коства разумна и даже явна, тъй като боледуваме по-често в студено време. Всъщност причината е вирусна зараза. Сезонността на острите респираторни вирусни инфекции е обвързвана с по-активното размножаване на вирусите в леден въздух (не става дума за офисните 19 градуса, а за температури малко над нулата). При това научни доказателства, че студът може да снижи защитните сили на здравия организъм, няма.

От климатика можеш да се схванеш.

Вярно е, само че с някои ангажименти.

Да получиш мускулно инфектиране или прищипване на нерв е изцяло действителна вероятност, в случай че се намираш под непосредственото влияние на студения въздух от климатика. Причината за невралгиите и миалгиите в сходна обстановка е възпалението, което поражда поради преохлаждане. Тъканите оттичат, уголемяват се стените на съдовете и се нарушава венозният поток. В резултат на това получаваме конвулсия на мускулите или прищипване на нервните окончания. Затова е добре да не работим под непосредствения поток на въздуха от климатика.

Климатикът изсушава въздуха.

Вярно е.

При внезапно намаляване на температурата се образуват конденз и влажността от стаята буквало изтича на улицата през тръбата на климатика. Това обаче не е мотив срещу климатика, а мотив да помислим за отплата с подобаващ овлажнител. В този случай потребни могат да бъдат и някои стайни растения. Ниската мокрота на въздуха води до изсъхване на кожата, на лигавиците на очите и носа, а това е причина за гладко навлизане на вирусите в организма.

Климатикът е причина за появяването на алергични реакции.

Тъкмо противоположното.

Обикновеният климатик в офиса работи в затворена стистема. Той обезпечава насилствената циркулация с непрекъснато изстудяване и единственият вероятен алерген в тази ситуация е домашният прахуляк, който се подвига от пода в горните пластове на въздуха. Проблемът се взема решение бързо и елементарно с едно разчистване с прахосмукачката.

По-малко очевидната заплаха за имунната система се крие във филтрите на климатика. Там с изключение на прахуляк, има и гъбички, и микроорганизми. Когато климатикът стартира да работи, те мигновено се разнасят из помещението. Проблемът може доста елементарно да се позволи със редовно разчистване и промяна на филтрите.

В горещите дни мозъкът не действа оптимално, по тази причина климатикът е нужен.

Относително вярно.

През последните 20 години, в подтекста на световното стопляне, се появиха десетки проучвания за въздействието на температурите върху работоспособността и беше потвърдено, че в жегите в действителност сме по-неефективни, само че значимото (до 14%) намаляване на работоспособността се случва при повече от 32 градуса. В изискванията на средностатичстическите офиси, с естествена вентилация, това е малко евентуално.

Лекарите загатват за неспецифични реакции на организма като назадничавост към високите температури, само че това не е болест, а признак. Ако чувствате, че в горещо време мозъкът ви „ отхвърля “, това е мотив да ревизирате положението на белите си дробове, сърцето и щитовидната жлеза – непоносимостта към горещините може да е признак на хипертиреоза.

Нестандартната, забавена реакция и чувството за апатия при здравия човек, са по-скоро сигнал за дефицит на О2. С това елементарно можете да се справите, като проветрявате по-често пространствата.

Оптималната температура на работното пространство би трябвало да бъде постоянна – към 22 градуса. Отклоненията от тази норма имат забавен резултат – в едно проучване се изяснило, че при 25 градуса продуктивността се покачва, а количеството неточности при набирането на текст се снижава с 44 %.

Специалистите са открили, че когато температурата на открито е над 10 градуса, оптималната в пространствата е 23-25 градуса. Когато на открито е под 10 градуса, препоръчителната температура в офиса е 22-24 градуса.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР