В горещите дни потреблението на електроенергия се увеличава с между

...
В горещите дни потреблението на електроенергия се увеличава с между
Коментари Харесай

Вижте как може да намалим сметките си за ток в жегите

В горещите дни потреблението на електрическа енергия се усилва с сред 6 и 10%, регистрират доставчиците на ток.

Въпреки че създаденият ток през лятото е по-скъп, тъй като се създава главно от ТЕЦ-ове, екомощности и водни централи, елементарните консуматори не се чака да получат по-високи сметки.

„ Няма логичност да чакаме по-високи сметки това както и други лета. Товарите са естествени за лятото като натоварване. За съпоставяне единствено тази и предната седмица виждаме единствено 6% повишаване на товарите, а виждаме много горещи дни “, съобщи пред Българска национална телевизия Тодор Матев, шеф продажби на дребно в „ ЧЕЗ Електро “.

Въпреки това част от потребителите към този момент са разкрили лични други възможности на летния ток.

Хората, които въпреки всичко са по-големи традиционалисти също могат да спестят.

„ Едно от най-простите неща, което можем да вършим изключително в къщи, е да оставяме денем щорите пуснати, по този метод хладината от нощта или от климатика се резервира по-дълго в дома. Други елементарни препоръки, които могат да се подхващат, е в случай че се употребява топла вода от бойлер, да понижим температурата му с 10 градуса - по този метод ще спестим до 10-15% от разхода на бойлера “, изясни Матев.

Освен това специалистите поучават да използваме уреди с допустимо най-голям енергиен клас. Да ги поддържаме в положително положение като да вземем за пример през лятото е належащо да размразяваме хладилника си по-често. Препоръчително е, когато отсъстваме от вкъщи си, да не оставяме включени електроуреди, в това число рутери за интернет, компютри и зарядни за телефони.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР