В горещата вечер на 8 август, зала Европа“ на Доходно

...
В горещата вечер на 8 август, зала Европа“ на Доходно
Коментари Харесай

ГЕРБ в Русе предложи великолепна десетка от кандидати за кметския стол

В горещата вечер на 8 август, зала „ Европа “ на Доходно здание бе сцена на диспути измежду разединената за управлението си локална конструкция на Политическа партия ГЕРБ – Русе.
Регистрираните за събранието членове на ръководещата партия се стопираха на цифрата 10, по образеца на класацията за състезател на годината.
Кметът Пламен Стоилов бе номиниран от Емил Милушев и бе бурно приветстван от делегатите, само че актуалният градоначалник си направи отказ. (Текстът е от известие във Facebook): " Благодаря на структурата на ГЕРБ – Русе за мощната поддръжка, която беше дадена за номинацията ми за трети кметски мандат! Приемам това като оценка за работата ми през последните 8 години в интерес на Русе и русенци! Благодарение на това, че администрация и жители работихме дружно като екип, успяхме да изтръгнем Русе от безвремието и да стартираме чакани десетилетия наред планове!
Решението да откажа тази номинация и да си направя отвод беше мъчно, само че добре осъзнато и стимулирано от отговорността, която нося пред русенци! От опит зная, че един сполучлив нов мандат като кмет предполага безапелационна поддръжка както от държавното управление, по този начин и от управлението на партията, която ме излъчи за кмет през 2011 година Такава досега не е декларирана по отношение на мен!
Когато си обект на редовно дискредитиране и омаскаряване от хора, които нямат интерес от прелюдия ред, бистрота и господство на закона при ръководството на общинската администрация, това може да се одобри като сигнал, че посоката ти е вярна и че ползата на жителите е предпазен! Окуражава ме, че огромната част от моите съграждани не се поддадоха на тази компроматна война и отхвърлиха да вземат участие в нея!
Няма да пожертвам ползите на Русе за сметка на личното си политическо оцеляване! За мен не е самоцел да бъда кмет на всяка цена! Единственото, което има значение в тази ситуация е сполучливото осъществяване на значимите за града планове: Възвръщането на европейския искра на Русе и обръщането му с лице към река Дунав; Модернизацията на общинските учебни заведения и детски градини; Обновяването на емблематични здания монументи на културата; Цялостното благоустрояване на улици, тротоари и междублокови пространства в центъра и в кварталите; Осигуряването на комфортен и актуален градски транспорт; Подобряване на средата за бизнес, просвета и спорт! Отказаната номинация за трети мандат по никакъв метод не значи, че ще спра да работя за възраждането на Русе! "

Отвод си направи и номинираният доцент доктор Кирил Панайотов.
Пламен Стоилов предложи от своя страна общинския началник на Дирекция „ Обществен ред и сигурност “ Спасимир Димитров, който получи най-вече гласове – 130,  нито един срещу и 48 въздържали се.
Председателят на групата общински съветници от ГЕРБ Бедрос Пехливанян, номиниран от Орлин Дяков събра 105 гласа за, един срещу и 74 въздържали се.

Депутатът Светлана Ангелова, препоръчана от Петя Любомирова, получи поддръжка от 103 души, при 13 срещу и 47 въздържали се.
Русенската баскетболна горделивост Филип Виденов бе номиниран от доцент доктор Кирил Панайотов и събра 75 гласа за, 11 срещу и 71 въздържали се.
Номинираният от Светлана Ангелова проф. Михаил Илиев от РУ „ Ангел Кънчев “ получи: 71 гласа за, 3 срещу и 71 въздържали се.
Директорът на Професионалната гимназия по облекло Диана Иванова бе предложена от новия общински координатор Росен Даскалов. За нея 70 души бяха за, 25 срещу и 50 въздържали се.
Председателят на ГЕРБ „ Предприемачи “ Иван Иванов номинира някогашния към този момент апелативен прокурор Огнян Басарболиев. Той получи: 70 гласа за, 29 срещу и 77 въздържали се.
Стоян Христов - шеф на Директива за птиците „ Пристанищна инфраструктура “ – Русе бе предложен от Бедрос Пехливанян и получи 38 гласа за, 8 срещу и 62 въздържали се.
В края на събранието зам.-председателят на ГЕРБ Димитър Николов бе задоволен, че макар опасенията за напрежение, всичко е минало в търпелив звук. Кандидатурите ще бъда разисквани в Изпълнителната комисия, като ще бъде направено изследване на всеки един, след което ще бъде разгласен „ първият измежду равни “ претендент за кмет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР