В гората край залива Вромос в Черноморец къмпингуването е забранено,

...
В гората край залива Вромос в Черноморец къмпингуването е забранено,
Коментари Харесай

В петък започват проверки за незаконни каравани по морето

В гората край залива Вромос в Черноморец къмпингуването е неразрешено, само че целогодишно са оставени каравани.

Проверки за нелегално ситуирани каравани и кемпери в държавни и общински терени стартират от 12 април по Южното Черноморие. Тогава изтича срокът за доброволното им унищожаване, даден от регионалния шеф на Бургас Пламен Янев.

Първи инспекции ще има в гората край плажа на залива Вромос в Черноморец. Къмпингуването там е неразрешено, местността е горски фонд, част от нея е общинска благосъстоятелност и предпазени територии. Въпреки това гората край плажа е цялостна със " зазимени " каравани и палатки.  Масова процедура е оборудванията целогодишно да остават в спонтанните къмпинги с  цел опазване тук-там за идващия летен сезон.

" Целта е да прекратим тази активност, която е трансформирала свободното или така наречен диво къмпингуване в формиране на гета и биваци в аграрни територии, върху плажни линии, горски терени. Искаме да се премине към нещо, което да бъде " облечено " в законова рамка ", изясни пред Българска национална телевизия Пламен Янев, регионален шеф на Бургас.

Още преди две седмици регионалната администрация в Бургас приканва всички, които са се самонастанили върху общински и държавни терени, да отстранен караваните си от тях. Списък с местата по Южното Черноморие, превърнати в биваци, бе показан на уеб страницата на бургаската регионална администрация.

По време на инспекциите ще се постановат санкции, чийто размер е според от това върху какъв терен е сложена караваната. Предвидено е преместването им.

Проверките не целят борба с жителите и налагане на наказания, а да се лимитират противозаконните къмпинги, в които има нелегално построени навеси, кухни, тоалетни, лехи с разсад, съобщи регионалният шеф.

До края на месец април ще продължат инспекциите по нерегламентираните къмпинги. В тях ще се включат специалисти от Областната администрация, представители на общините и полицейски чиновници. 

 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР