В гората край Берлин не е вилняла лъвица, показва първият

...
В гората край Берлин не е вилняла лъвица, показва първият
Коментари Харесай

Животното-беглец край Берлин не е лъв, потвърждават лабораторни изследвания

В гората край Берлин не е вилняла лъвица, демонстрира първият лабораторен разбор на фекална проба, оповестява ДПА.

„ Не бива да допускаме, че става въпрос за лъв ", съобщи в понеделник говорителка на недодялан окръг Потсдам-Мителмарк, като добави, че вместо това търсеното животно е било тревопасно.

Резултатът от тестът на косми се чака по-късно в понеделник, добави говорителката. Тъй като при откритите косми липсвал корен, те ще бъдат съпоставени с четина на лъв в Лайбницкия институт за проучване на зоологическите градини и дивата природа в Лайпциг.

От предишния четвъртък търсенето на хипотетичния див звяр е на първите страници на вестниците в Германия. В петък управляващите към този момент не виждаха остра заплаха и въз основа на преценката на специалистите не допускаха, че в района се движи лъвица.

Операциите по търсене, които включваха хеликоптери и безпилотни самолети, също не бяха дали никакви индикации за съществуването на хищна котка на независимост.

Междувременно полицейският синдикат на Бранденбург направи изказване: „ Всички сигнали от популацията се одобряват съществено от нас, правят оценка се и се задейства съответната интервенция. Заплахата от свободно движеща се лъвица не е за подценяване, тъй че огромното разрастване на силите е целесъобразно до изясняване на обстановката. "

Критиките за това, че интервенцията е била ненужна или прекомерно скъпа, са контрапродуктивни, прибавиха от полицията.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР