В Google+ бе фиксирано още едно изтичане на данни и

...
В Google+ бе фиксирано още едно изтичане на данни и
Коментари Харесай

Google спира Google+ четири месеца по-рано, поради още една разкрита уязвимост

В Google+ бе закрепено още едно приключване на данни и Интернет колосът реши да закрие тази обществена мрежа четири месеца по-рано от плануваното. Услугата Google+ ще бъде спряна от месец април 2019 година . А през идващите 90 дни ще бъде спрян и достъпа до API на тази онлайн услуга.

Според Гугъл, новата накърнимост евентуално може да засегне 52,5 милиона консуматори. Тя дава опция на разработчиците на приложения да получат достъп до сензитивна информация, като адреса на електронната поща, специалността и възрастта. Данните могат да бъдат прочетени, даже и в случай че сметките са били спрени или са с стеснен достъп.

Преди два месеца породи сходна обстановка, само че тогава стана ясно, че тази накърнимост е съществувала от 2015 до 2018 година. Бъгът бе открит през месец март, само че за него бе обявено чак през месец октомври, което докара до подозрения по отношение на осведомителната сигурност на Google+. В отговор на това корпорацията сподели, че ще спре обществената мрежа.

Новата накърнимост бе открита от експертите на Гугъл в границите на общоприетата процедура по тестване и профилактика. Засега няма никакви доказателства, че данните на потребителите са компрометирани. Но Гугъл стартира да уведомява потребителите за вероятни проблеми.

Google+ ще продължи да се употребява, само че единствено като корпоративен артикул за фирмите, абонирани за G Suite.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР