В голям скандал се забъркаха европейските институции и френско лечебно

...
В голям скандал се забъркаха европейските институции и френско лечебно
Коментари Харесай

Голям международен скандал заради снимка върху цигарите

В огромен скандал се забъркаха европейските институции и френско лечебно заведение, откакто стана ясно, че една от предупредителните фотоси, поставяни на всички кутии с цигари в Европейски Съюз, демонстрира човек, който не е жертва на затруднения от пушене и който в никакъв случай не е разрешавал фрагменти с него да се употребяват по сходен метод. Това оповестява Би Би Си.

Става дума за 60-годишен албанец, който през днешния ден живее в Мец. Синът му инцидентно попаднал на изображението, когато си купил опаковка тютюн за стесняване. Веднага познал присъщите белези по крайници на своя татко. Под изображението имало надпис, съгласно който пушенето води до задръстване на артериите (и явно може да докара до ампутация на крайник).

Проблемите в тази ситуация са два. Албанецът бил сакат не поради нездравословния табиет (даже не е ясно дали е пушач), а при нахлуване в родината си от 1997 година, като изгарянията му се виждат и в кадър. Освен това, мъжът в никакъв случай не е давал единодушието си да бъде „ лице ” (колкото и условно да е това) на акция против тютюнопушенето, прецизира bTV.

Подозрението на фамилията и техния юрист е, че фотографията е била направена при посещаване в локална болница, когато лекарите проверявали опциите за слагане на протеза. От лечебното заведение все още няма коментар.

Това е следващ скандал с графичните детайли, които би трябвало да стряскат пушачите. Още преди няколко години жена от Дупнишко разгласи, че умрелият ѝ мъж е бил сниман без разрешение - и то в случай, че съдбовна за него е била диагноза без връзка с тютюнопушенето. От Европейска комисия разясниха само, че постоянно хора са се припознавали тъкмо с тази фотография.

Наборът изображения, които да откажат хората от пушенето, е типов на ниво Европейска комисия. Твърди се, че са минали през голям брой инспекции и проби в границите на фокус групи в няколко членки на съюза. На уеб страницата на Европейска комисия се показва само, че създателите са външни подизпълнители.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР