В голям диапазон са цените на зеленчуците на благоевградския пазар.

...
В голям диапазон са цените на зеленчуците на благоевградския пазар.
Коментари Харесай

БЕЗ зимнина: пенсионирите минават с бурканче в промоция от магазина

В огромен диапазон са цените на зеленчуците на благоевградския пазар. Търговците споделят, че има за всички, само че от ден на ден пада покупателната дарба на българина.

От 1,50 до 4,50 лв. се търгуват доматите на пазара в Благоевград.

Цените на чушките също варират от 1,60 до 3 лева И макар че на тържището е доста оживено, множеството търговци споделиха, че пазарът е слаб.

Някои продавачи се оплакаха от по-малко продукция тази година и не толкоз качествена поради времето.

За пенсионерите пазарът е безценен и множеството от тях не вършат към този момент зимнина, а си купуват по едно бурканче от магазина.

И по този начин, в случай че би трябвало да обобщим цените, доматите варират от 1,50 до 4,50 лв., чушките са от 1,60 до 3 лв., краставиците са към 2 лева, моркови 1,50, патладжани от 1,80 до 2 лв..

Традицията обаче повелява всяка година по това време десетки тонове зеленчук да се трансфорат в разнообразни туршии.

Много разногласия са се водили дали обичайното българско ядене – туршията, е нездравословна храна поради високото си наличие на сол и огромна киселинност. Последните изследвания демонстрират, че в противен случай, образуването на млечна киселина има позитивен резултат върху човешкия организъм, както и всички ензими, отделящи се по време на ферментацията на зеленчуците, оповестява БНР.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР