В годишното си обръщение към парламента в навечерието на новите

...
В годишното си обръщение към парламента в навечерието на новите
Коментари Харесай

Путин обеща двойно намаляване на бедността и разшиляване на пространството на свободата“


В годишното си послание към Народното събрание в навечерието на новите президентски избори съветският президент Владимир Путин очерта редица амбициозни стопански цели, обещавайки увеличение на виталния стандарт, възстановяване на опазването на здравето и образованието, създаване на съвременна инфраструктура в годишното си послание пред Народното събрание.

Путин сложи за задача да се понижи двойно нивото на бедността в страната през идващите шест години.

" Ние би трябвало да решим една от основните задания в идното десетилетие - да осигурим убеден, дълготраен напредък на действителните приходи на жителите, а за шест години да понижим минимум два пъти нивото на бедността ", съобщи той. И добави, че 20 милиона руснаци в този момент живеят под формалния предел на бедността, равняващ се на близо 180 $ месечно.

Русия би трябвало да реализира софтуерен пробив, с цел да постави основите на бъдещо сполучливо развиване, съобщи президентът.

Путин уточни, че страната би трябвало да вземе ограничения за възстановяване на опазването на здравето и сложи за цел предстоящата междинна дълготрайност на живота, сега 73 години, да надвиши 80 години през идното десетилетие.

Той означи потребността да се насърчи развиването на обширните територии на Русия, обещавайки да удвои средствата за нови пътища и вложения и нови транспортни обекти и съвременни връзки.

Да разтеглим пространството на свободата “

Руският президент Владимир Путин, който е на власт от близо две десетилетия и ще се бори за четвърти президентски мандат този месец, съобщи, че страната би трябвало да укрепи демократичните си институции.

" За да вървим напред, с цел да се развиваме динамично, ние би трябвало да разтеглим пространството на свободата във всички сфери - да укрепим демократичните институции, локалното самоуправление, структурите на гражданското общество, правосъдната система, да бъдем страна, открита към света, с нови хрумвания и начинания, съобщи сподели Путин в годишното си послание.

Руският президент акцентира, че " измененията в света носят цивилизационен темперамент и мащабите на това предизвикателство изискват от нас също толкоз мощен отговор ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР