В годишното си изявление За състоянието на съюза в Конгреса

...
В годишното си изявление За състоянието на съюза в Конгреса
Коментари Харесай

Тръмп се похвали със състоянието на съюза

В годишното си изказване " За положението на съюза " в Конгреса на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи " огромното американско завръщане ". По думите му годините на икономическия крах са отминали, новият контракт за търговия с Канада и Мексико (USMCA) ще сътвори съвсем 100 000 нови работни места и доста ще усили износните опциите на фермерите и заводите. Първата фаза от комерсиалното съглашение с Китай постави завършек на практиката на Китай да употребява Съединени американски щати и в този момент двустранните връзки станаха по-добри в цялата история на съществуването им, похвали се Тръмп. Той акцентира още, че политиката му е довела до " взрив на стопанската система на сините якички ", като в страната са били основани 7 млн. нови работни места, нивото на безработицата е " най-ниско в историята на страната ". Съединени американски щати станаха основният производител на петрол и природен газ, страната е с цялостна енергийна самостоятелност, а броят на работните места в този бранш внезапно се вдигнал. Тръмп се похвали още, че цената на рецептурните медикаменти е намаляла за пръв път от 50 години. Той даде обещание страната да победи СПИН до края на десетилетието, а Съединени американски щати да станат първата в света страна, която ще изпрати жена на Луната и ще остави там американския байрак. За околната среда тай разгласи, че Съединени американски щати ще се причислят към самодейността " Един трилион дървета ", която ще сплоти напъните на управляващите и частния бранш за засаждането на толкоз дървета в Съединени американски щати и по света.

За външната политика Тръмп разгласи, че Иран би трябвало да се откаже от опитите за основаване на нуклеарно оръжие и да спре разпространяването на тероризма като изискване Съединени американски щати да анулират глобите. По думите му администрацията работи за изтеглянето на войските на Съединени американски щати от Афганистан. За разрешаването на палестинско-израелския спор той посочи, че международната общественост се нуждае от нови подходи. Тръмп е уверен, че " тиранията на Мадуро ще бъде разрушена и сломена ", тъй като Вашингтон оглавява дипломатическа коалиция от 59 страни, против " социалистическия деспот ".

Сред речта му лидерката на Камарата на представителите Нанси Пелоси демонстративно скъса копие от нея. Тя сподели, че го е направила, тъй като в речта не е съумяла да откри една страница с истини. Анализатори разясниха, че произнасянето на речта е невиждано освен поради скъсването й, само че и тъй като Тръмп отхвърли да се ръкува с Пелоси, а републиканците скандираха в пленарна зала " Още четири години ".

По-късно в сряда се чака Сенатът на Съединени американски щати да гласоподава против импийчмънта на Тръмп.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР