В годишния си доклад за правата на човека в света

...
В годишния си доклад за правата на човека в света
Коментари Харесай

Доклад на САЩ: В България има корупция във всички клонове на властта



В годишния си отчет за правата на индивида в света през 2017 година в отдадения на България текст Държавният департамент на Съединени американски щати напомня, че интернационалните наблюдаващи са определили изборите у нас през март като свободни и почтени, макар някои дефекти, написа БГНЕС.

Външнополитическото ведомство във Вашингтон напомня оценката на Централната изборна комисия (ЦИК), че не е имало никакви нарушавания в изборния развой. "Като позитивна може да се означи констатацията, че гражданските управляващи поддържаха ефикасен надзор върху силите за сигурност ", написа в отчета.

Най-значителни проблеми в региона на човешките права в България са суровите условия в пандизите и центровете за задържане и неналичието на самостоятелна правосъдна власт.

Друг от "минусите " е съществуването на корупцията във всички клонове на властта, трафика на хора и публичното принуждение против етническите малцинства.

"Властите започнаха ограничения за правосъдно гонене и наказване на чиновници на силите за сигурност и други държавни органи, които са направили нарушавания на човешките права. Тези дейности обаче бяха незадоволителни и безнаказаността бе проблем ", установяват още от Държавния департамент.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР