В годишнината от оттеглянето на САЩ от споразумението за съвместния

...
В годишнината от оттеглянето на САЩ от споразумението за съвместния
Коментари Харесай

Помпео сравни властите в Иран с нацистите

В годишнината от отдръпването на Съединени американски щати от съглашението за взаимния изчерпателен проект за деяние за нуклеарната стратегия на Иран, държавният секретар Майк Помпео съпостави иранските управляващи с нацистите, заяви РИА Новости, представена от БГНЕС.
" Преди седемдесет и пет години Съединени американски щати и нашите съдружници се събраха, с цел да избавят света от нацистите и тяхната омразна идеология. Днес сме изправени пред сериозна опасност за районния мир от различен незаконен режим и още веднъж призоваваме интернационалната общественост да се причисли към нас, с цел да спрем най-големия спонсор на антисемитизма в света ", се споделя в известие, публикувано от Държавния департамент.
Според него, две години откакто Съединени американски щати се отдръпнаха от съглашението, американците са в по-голяма сигурност, а Близкият изток е в по-спокойно положение, в сравнение с в случай че Съединени американски щати бяха останали в границите на контракта.
Помпео повтори, че Вашингтон употребява всички дипломатически принадлежности, с цел да обезпечи удължение на оръжейното ембарго против Иран, което изтича през октомври.
Иран и „ шесторката “ интернационалните договарящи реализираха историческо съглашение през юли 2015 година за решение на дългогодишния проблем с иранския атом. Продължилите месеци договаряния, приключиха с приемането на взаимен изчерпателен проект за деяние (СВПД), чието осъществяване изцяло ще отстрани от Иран, наложените по-рано стопански и финансови наказания от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, Съединени американски щати и Европейския съюз. Споразумението също по този начин предвиждаше, че оръжейното ембарго ще бъде анулирано от Иран в границите на 5 години, доставките на оръжие допустимо и по-рано, само че единствено с позволение на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Сделката в първичния си тип не оцеля даже три години: през май 2018 година Съединени американски щати оповестиха едностранно излизане от нея и възобновяване на строги наказания против Техеран.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР