В годишната си литургия Urbi and Orbi във Ватикана на

...
В годишната си литургия Urbi and Orbi във Ватикана на
Коментари Харесай

Папата призовава за прекратяване на войната в Газа

В годишната си литургия " Urbi and Orbi " във Ватикана на Коледа папа Франциск прикани за преустановяване на " войната, на всяка война, на самия метод на мислене за войната - напразно пътешестване, проваляне без спечелили, непростима нелепост ".


Нека мирът " настъпи в Израел и Палестина, където войната опустошава живота на тези нации ", сподели той.

" Повтарям незабавния си апел за освобождение на тези, които към момента са заложници. Моля за преустановяване на военните интервенции с техните ужасяващи жертви от почтени цивилни жители и приканвам за разрешаване на обезверената филантропична обстановка посредством отваряне на пътя за даване на филантропична помощ ", сподели той.

" Умолявам за мир за Украйна. Нека подновим духовната и човешката си непосредственост с нейния измъчен народ ", сподели той, като прикани и за разрешаване на споровете, тлеещи в Близкия изток, Африка и Кавказ.

Войната в линията Газа направи Коледа мрачна във Витлеем - библейския град в окупирания Западен бряг, където християните имат вяра, че Исус Христос е бил положен в ясла, откакто се е родил преди повече от 2000 години.

Градът се отхвърли от гигантската си коледна елха, маршируващите оркестри и обилната сцена на Рождество Христово, които нормално притеглят туристите, и се задоволи единствено с няколко празнични светлини.

В центъра на града беше развято голямо палестинско знаме с транспарант, който гласеше: " Камбаните на Витлеем бият за преустановяване на огъня в Газа ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР