В годините след появата на първите смартфони много от нас

...
В годините след появата на първите смартфони много от нас
Коментари Харесай

Колко често си купуваме нов смартфон

В годините след появяването на първите смарт телефони доста от нас колкото да дочакваха идващите модели, с цел да дадат парите си, без доста да му мислят.

Цените бяха налични за по-голяма маса от потребителите, а всеки идващ модел носеше нововъведения и екстри, които просто трябваше да притежаваме в джоба си.

През последните три години обаче обстановката доста се промени.
 Снимка 439661

Започнахме да виждаме все по-високи цени, които в последна сметка безогледно прекрачиха прага от 1000 $ и даже продължиха да порастват.

В същото време, от потребителска позиция, нововъведенията в новите смарт телефони станаха все по-скучни и ненужни.
 Смартфоните, цените им и за какво да забавим покупката на нов
Защо в този момент не е моментът за нов телефон

Тези обстоятелства ще ни разубедят да купуваме

Тази композиция накара мнозина да останат със старите си смарт телефони и да изчакат най-малко една-две години, преди да се бръкнат за нов уред.

Според данни на организацията Strategy Analytics, в днешно време човек прекарва най-малко 33 месеца със смарт телефона си , преди да го размени за по-нов.
 Снимка 439659

Телефоните, струващи над 1000 $, са атрактивни за едвам към 7% от потребителите, сочат статистиките на Strategy Analytics.

От организацията плануват, че навлизането на 5G смарт телефоните в допълнение ще удължи интервала от 33 месеца, макар че 25% от всички консуматори все още смятат 5G за значима и нужна екстра за идващия им телефон.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР