В годините на пандемия свикнахме календарът в тениса да се

...
В годините на пандемия свикнахме календарът в тениса да се
Коментари Харесай

ATP обяви календара за 2024: 5 Мастърса по 12 дни и общо 63 турнира


В годините на пандемия свикнахме календарът в тениса да се прави в последния вероятен миг и да бъде с къс небосвод, само че през март 2023-а към този момент имаме цялостен календар за сезон 2024 в АТР тура.

Акцентът в него несъмнено пада върху оповестената към този момент смяна във формата на няколко от Мастърс шампионатите. Надпреварите в Мадрид, Рим и Шанхай одобряват формата на тези в Индиън Уелс и Маями и също ще бъдат двуседмични.

С интерес се очакваше и по какъв начин ще наподобяват шампионатите през лятото, когато в Париж ще се организира и олимпийският шампионат по тенис. По същото време в Северна Америка ще се играят АТР 500 във Вашингтон и Мастърс в Монреал, което значи, че тенисистите ще имат избор сред клея на Олимпийските игри във френската столица и шампионатите на хард в Америка.

Сезон 2024 ще стартира още на 28 декември 2023 със старта на второто издание на United Cup – първият от общо 63 шампионата през годината.

Към момента не е ясна ориста на Финалите на идващото потомство като за тях има клюки, че се приготвя общ шампионат с най-талантливите мъже и дами.

„ Малко са спортовете, които вълнуват почитателите през цялата година и на толкоз доста световни пазари като тениса. Даваме всичко от себе си, с цел да създадем допустимо най-хубавото прекарване за почитателите и играчите, на корта и отвън него. От United Cup в Австралия до Финалите на АТР в Торино – ще бъде още един яростен и вълнуващ сезон в АТР тура през 2024 “, разяснява президентът на АТР Андреа Гауденци.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР