В годината, в която Премиър лийг отбелязва 30-годишнината от първия

...
В годината, в която Премиър лийг отбелязва 30-годишнината от първия
Коментари Харесай

Carlsberg ви припомня три емблематични дербита между Ливърпул и Евертън

В годината, в която Премиър лийг отбелязва 30-годишнината от първия мач в новия формат на шампионата, Carlsberg и Ливърпул празнуват също 30 години от сполучливото си партньорство. По този мотив ви предлагаме да си припомните три емблематични мача сред " алените " и градския им противник Евертън. Срещите са от интервала, в който на фланелките на Ливърпул е изписано логото на Carlsberg (1992-2010).

Това е най-дългото интензивно дерби в Англия, което не е спирало да се играе от 1962 година насам. Част от съперничеството е обвързвано с обстоятелството, че двата стадиона се намират на по-малко миля един от различен и са разграничени от " Стенли Парк ". Дербито постоянно е описвано като " приятелско ", защото в доста фамилии в града има почитатели и на двата клуба, които пък се сплотяват за общи дела. От средата на 80-те години съперничеството се ожесточава на терена и отвън него. В тези дуели е имало повече червени картони, в сравнение с във всеки други мачове от Висшата лига.

Ливърпул - Евертън 3:2, април 1999 година

Първото появяване на Стивън Джерард в дербито е в при започване на април 1999 година Тогава Ливърпул стига до първата си победа в конфликта с градския противник от пет години. Оливие Дукуре дава преднина на " карамелите " още в първата минута, само че с два гола на Роби Фаулър " алените " вършат цялостен поврат. Нападателят отпразнува първото попадение със смъркане на тъчлинията.

Джерард се повява на терена 19 минути преди края. Попадения на Патрик Бергер и Франсис Джефърс довеждат резултата до 3:2. Евертън натиска в търсене на равнене, а Дейвид Джеймс наподобява нерешителен на вратата. Ливърпул се нуждае от две изчиствания от голлинията на Джерард, с цел да резервира преднината си.

Евертън - Ливърпул 2:3, април 2001 година

Сезон 2000-2001 е специфичен за Ливърпул и има един миг, който въодушевява последвалите триумфи. Първата победа на Ливърпул на " Гудисън Парк " от повече от десетилетие идва, макар че " алените " остават с 10 индивида след изгонването на Игор Бишчан. Двубоят включва пет гола, две противоречиви дузпи, 12 жълти картона, един червен и надвит гол с удар от 40 метра.

Отборът на Жерар Улие повежда на два пъти с голеве на Емил Хески и Маркус Бабел, само че Евертън дава отговор с попадения на Дънкан Фъргюсън и Дейвид Ънсуърт от дузпа. Гари Макалистър отбелязва гол от фал в 94-ата минута и носи успеха на Ливърпул. Предишното лято мнозина се чудят на привличането на 35-годишния шотландец от Ковънтри, само че той има заслуга за спечелването на три трофея в края на сезона.

Ливърпул - Евертън 3:1, март 2006 година

" Червените ", водени от Рафаел Бенитес ", се озовават в сложна обстановка още в 18-ата минута. Стивън Джерард се подхлъзва и събаря Кевин Килбейн, което му донася втори жълт картон в границите на 45 секунди. Капитанът на Ливърпул е изпъден и оставя тима с 10 индивида. В добавеното време на първото полувреме Фил Невил се отбелязва автогол след ъглов удар и Ливърпул повежда. В самото началото на втората част Луис Гарси усилва задатъка на домакините. Тим Кейхил връща Евертън в мача, само че Анди Ван дер Мейде получава червен картон в 73-ата минута. Малко преди края Хари Кюъл довършва " карамелите " с трети гол.

Повече за партньорството сред Carlsberg и Liverpool FC и за това по какъв начин да спечелите билет за мач на " Анфийлд " през този сезон можете да откриете ТУК !

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР