В годината, в която Премиър лийг отбелязва 30-годишнината от първия

...
В годината, в която Премиър лийг отбелязва 30-годишнината от първия
Коментари Харесай

Carlsberg ви припомня три емблематични дербита между Ливърпул и Манчестър Юнайтед

В годината, в която Премиър лийг отбелязва 30-годишнината от първия мач в новия формат на шампионата, Carlsberg и Ливърпул празнуват също 30 години от сполучливото си партньорство. По този мотив ви предлагаме да си припомните три емблематични мача сред мърсисайдци и огромния им противник в исторически проект Манчестър Юнайтед. Срещите са от интервала, в който на фланелките на Ливърпул е изписано логото на Carlsberg.

Манчестър Юнайтед – Ливърпул 2:2, октомври 1992 година

Първото дерби сред огромните противници в историята на Висшата лига. Тимът, воден от сър Алекс Фъргюсън, приема селекцията на Греъм Сунес. Гостите повеждат с 2:0 посредством Дан Хътчинсън и Иън Ръш, за който това е гол №287. С това попадение легендата на Ливърпул усъвършенства върха на Роджър Хънт за най-вече голове с екипа на Ливърпул. Резултатът е подобен 12 минути преди края, само че в познатия си жанр от 90-те години Юнайтед съумява да се върне при на пръв взор безнадеждна обстановка. Герой за „ алените дяволи “ е Марк Хюз (78`, 90`), който осъществя и двете попадения за домакините. След дуела даже сър Алекс признава, че тимът му е имал шанс и не е заслужавал точката.

Ливърпул – Манчестър Юнайтед 3:3, януари 1994 година

Едно от най-незабравимите завръщания в следствие в историята на Премиър лийг. Манчестър Юнайтед, който е водач в класирането, води с 3:0 на „ Анфийлд “ доникъде на първото полувреме след голове на Денис Ъруин, Стив Брус и Райън Гигс. Мърсисайдци, заемащи осмото място преди този момент дерби, обаче не се предават и стигат до точката след два гола на Найджъл Клъф и попадение на Нийл Ръдок в 79-ата минута.

Манчестър Юнайтед – Ливърпул 1:4, март 2009 година

Манчестър Юнайтед, който пази купата си, е водач във краткотрайното класиране, само че приема извънредно стимулирания тим на Ливърпул, който има вяра, че може да навакса изоставането и също да стигне до купата. „ Червените дяволи “ повеждат с гол на Кристиано Роналдо от дузпа в 23-тата минута, само че Фернандо Торес изравнява единствено пет минути по-късно. Стивън Джерард прави цялостен поврат тъкмо преди почивката, когато осъществя 11-метров углавен удар. В 76-ата минута домакините остават с човек по-малко, откакто Неманя Видич получава червен картон. До края Фабио Аурелио и Андреа Досена вършат успеха на Ливърпул извънредно изразителна. Това е най-тежката загуба на Юнайтед на „ Олд Трафорд “ от 17 години.

Повече за партньорството сред Carlsberg и Liverpool FC и за това по какъв начин да спечелите билет за мач на " Анфийлд " през този сезон можете да откриете ТУК !
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР