В годината на юбилейната 100-годишнина на професионалния театър в Стара

...
В годината на юбилейната 100-годишнина на професионалния театър в Стара
Коментари Харесай

Премиера на комедия от Шукшин в старозагорския театър

В годината на юбилейната 100-годишнина на професионалния спектакъл в Стара Загора следващата премиера в Драматичен спектакъл “Гео Милев ” е “Енергични хора ” от съветския публицист Василий Шукшин. Сценичната редакция и постановката на сатиричната повест за спектакъл са на Николай Урумов. Сценографията и костюмите са дело на Кирил Наумов, а музикалната картина - на Иван Стоянов. В ролята на Аристарх Петрович в новата режисура на театъра в Града на липите гостува Михаил Билалов.
На сцената ще му партнират старозагорските артисти Галя Александрова, Ивалин Димитров, Христофор Недков, Цветомир Черкезов, Георги Райчев, Кольо Стайков и Светла Тодорова. Героите в “Енергични хора ” на Шукшин не са типичните за неговото творчество селски “чудаци ” от Сибир, а градски “бизнесмени ”. Корупционните схеми и измами на Аристарх Петрович, който полива с приятелите си следващата спекулация, взема решение да разбули жена му Вера, на която й е писнало от " бизнеса " и разгулния живот на мъжа й и приятелите му " енергични мошеници ". Оказва се обаче, че истината не е най-хубавото решение…
Премиерата на “Енергични хора ” е на 16 май, четвъртък, от 19 часа на главната сцена в Драматичния спектакъл. Спектакълът ще се играе и на 27 май и на 4, 11 и 19 юни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР