В гневен тон отговори турският президент Реджеп Тайип Ердоган на

...
В гневен тон отговори турският президент Реджеп Тайип Ердоган на
Коментари Харесай

Ердоган отговори гневно на Макрон заради подкрепата му за Кипър

В ядосан звук отговори турският президент Реджеп Тайип Ердоган на френския си сътрудник Еманюел Макрон поради поддръжката, която последният изрази към Република Кипър по отношение на турските сондажи за природен газ край острова на скорошната среща на южноевропейските страни в Малта, заяви гръцката телевизия Скай, представена от Българска телеграфна агенция.

Пред публицисти по време на завръщането си от Таджикистан турският президент сподели: " Господин Макрон е аджамия. Не е привикнал със отговорностите си и евентуално ще мине време, до момента в който свикне. В Източното Средиземноморие имат право да приказват тези, които имат право да приказват. Откъде се появи правото на Франция да приказва за Източното Средиземноморие? Брегове ли има там? Ако говореше Гърция или Англия като сили-гарантки (в Кипър), щях да схвана. И ние сме сила-гарант. Франция обаче там ли е? "

Ердоган повтори позицията на Анкара, че естествените благосъстояния край Кипър принадлежат на всички, които живеят на острова, в това число на кипърските турци. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР