В Глобалната мрежа се появи фотография, на която един от

...
В Глобалната мрежа се появи фотография, на която един от
Коментари Харесай

Хавайската агенция по извънредните ситуации е показвала паролите си в публичното пространство

В Глобалната мрежа се появи снимка, на която един от чиновниците на организацията театралничи на фона на монитори със записана на хартиена записка ключова дума.
На 13 януари тази година жителите на Хавайските острови бяха сюрпризирани от подправено известие за приближаваща ракета, допустимо с нуклеарен заряд. Според представителите на Агенцията, техните системи на са били компрометирани, а за случая е отговорен чиновник, който е натиснал различен бутон от падащото меню. Но в интернет бе открита забавна фотография, която накара потребителите съществено да се усъмнят в сериозността на чиновниците на организацията към осведомителната сигурност.

Снимката е направена от Associated Press през месец юли предходната година и на нея се вижда чиновник на Хавайската организация, позиращ на фона на компютърни монитори. Но на един от тях е прикрепена записка с написана ключова дума. А на другия екран може да се види увещание, че е належащо да се излезе от акаунта.

Според представителите на ведомството, паролата е същинска и е предопределена за вътрешно потребление на система, която към този момент не е дейна.

Въпреки че тези компютри не са свързани със системата за обявяване, фотографията провокира редица въпроси по отношение на кибербезопасността.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР