В глобален мащаб наблюдаваме усилията на всички държави да намалят

...
В глобален мащаб наблюдаваме усилията на всички държави да намалят
Коментари Харесай

Върни хартия, пластмаса и текстил – вземи подарък

В световен мащаб следим напъните на всички страни да понижат своите боклуци посредством законодателни промени и насърчаване на устойчивия метод на консумация и произвеждане.
Прочетете още
В звук със международните трендове новата администрация на “Западен ” си слага амбициозни цели за поощряване на устойчивия метод на живот и по тази причина сътвори концепцията “Зелен Западен ”. За извънредно късото време екипът съумя да откри ползотворни партньорства с организации като “Булекопак ” и “М-Техх ”.

В рамките на четири месеца “Западен ” провежда второ издание на “Рециклиада ”. В събота от 10.00 ч. до 16.00 ч., в парк “Ружа ” жителите ще имат опция да върнат боклуци от хартия и пластмаса. За първи под формата на акция ще се събира текстил, който ще се рециклира от “М-Техх ”.

“Това време на годината е превъзходен миг хората да изчистят своите домове, офиси, мазета. Отправихме покана и към детските градини и учебните заведения също да се включат в самодейността ”, споделя инж. Милена Станева, шеф отдел “Екология ”. “Вярвам, че много жители ще откликнат. Освен че ще демонстрираме нашата грижа към градската среда, ще проведем и доста диалози за бъдещето на квартала по какъв начин той да бъде по-чист и зелен. Очакваме ви в събота ”, добавя тя.

За всички дейни хора ще има дарове – текстилна чанта, опция на найлоновата торбичка.

В края на самодейността спечелилите от томболата ще получат награди  – кошчета за разделно събиране на боклуци, предоставени от „ Мева България ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР