В Главната квартира на НАТО в Брюксел започна днес, 14

...
В Главната квартира на НАТО в Брюксел започна днес, 14
Коментари Харесай

Каракачанов участва в редовната среща на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО

В Главната квартира на НАТО в Брюксел стартира през днешния ден, 14 февруари, постоянната среща на министрите на защитата на страните-членки на НАТО.

От българска страна в нея взе участие заместител министър-председателят по публичния ред и сигурността и министър на защитата Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния... към профила. В първия работен ден министрите на защитата разискаха постигнатия прогрес в осъществяването на уговорката за увеличение на разноските за защита, признат на срещата на върха на НАТО в Уелс през 2014 година и препотвърден на специфичната среща през май 2017 година С оглед осъществяването на тези задължения на 3 януари 2018 година Министерският съвет на Република България утвърди Национален проект за повишение на разноските за защита на 2% от Брутният вътрешен продукт до 2024 година Тези старания на страната ни, както и на другите съдружници, бяха оценени положително, като в същото време бе подчертана нуждата от спомагателна политическа воля за резистентност на процеса. Бяха дискутирани подхванатите от НАТО дейности за рационализация и акомодация, които включват промени на институционално равнище, в модела за ръководство на общото финансиране, както и във действието на Главната квартира на Алианса, оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата.

Първият ден от срещата ще приключи с работна вечеря, на която ще бъде разисквано развиването на съдействието сред НАТО и Европейски Съюз след взаимната декларация от Варшава през 2016 година В тази част от дебатите ще взе участие висшият представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини и министрите на защитата на Швеция и Финландия. Ще бъдат прегледани и въпроси, свързани с развиването на европейската защита, Постоянното структурирано съдействие на Европейски Съюз в региона на защитата и Европейския фонд за защита.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР