В геймърския сегмент Intel може да разчита само на по-ниски

...
В геймърския сегмент Intel може да разчита само на по-ниски
Коментари Харесай

Lenovo оцени AMD лаптопите по-скъпо от интелските

В геймърския сегмент Intel може да разчита единствено на по-ниски цени

Lenovo смъкна цената на новия Y7000P с 8-ядрен Intel Core под тази на оповестения по-рано 6-ядрен модел
(снимка: Lenovo)

В новата си политика за ценообразуване Lenovo слага геймърските преносими компютри с AMD процесори на по-високо равнище от моделите, основани на Intel, съгласно изявления в разнообразни софтуерни издания. Това удостоверява промененото отношение на районен съд промишлеността и потребителите към продуктите на двата чипмейкъра.

В формалния си профил в Weibo китайският производител разгласи, че уголемява порфолиото си в сегмента на геймърските преносими компютри с модели на база Intel Core от десето потомство (Comet Lake-H). По-конкретно, с водещия осемядрен процесор на Intel – Core i7-10875H.
още по тематиката
Показателно е обаче, че новите преносими компютри, основани на този чип, ще костват по-малко от моделите с шестядрен Core i7-10750H. Lenovo съобщи, че е подхванала тази стъпка, с цел да могат преносимите компютри с чипове от Intel да се конкурират по-успешно с решенията, основани на новите високопроизводителни мобилни процесори AMD Renoir H-series.

През май т.г. Lenovo пусна на пазара преносимия компютър Y7000P. Това бе модел с шестядрен Core i7-10750H и дискретна графична карта Nvidia GeForce RTX 2060, 16GB RAM и M.2 NVMe SSD с потенциал 1TB. Тази настройка беше оценена от компанията на към $1300, само че по-късно Lenovo понижи цената до $1230.

Сега компанията предлага преносимия компютър Y7000P, основан на осемядрен Core i7-10875H, с Nvidia GeForce RTX 2060, 16GB RAM и M.2 NVMe 512GB диск за към $1173. Първоначалната цена на този модел беше $1245. Дори като се вземе поради разликата в размера на SSD устройствата, преносимият компютър с Core i7-10875H се оказва по-евтин от шестядрения модел.

Маркетинг мениджърът на Lenovo за Китай споделя, че Intel не може да се мери с AMD в сегмента на мобилните процесори с TDP на равнище от 45 вата, тъй че единственото допустимо решение да бъде конкурентен са по-ниските цени.

Между другото, предстоящите мобилни процесори Intel Core от 11 потомство, известни още като Tiger Lake, ще участват единствено в сегмента на чиповете с TDP до 30 вата и са предопределени за потребление в 14-инчови и по-компактни преносими компютри.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР