В германският град Зул, известен повече с името Градът на

...
В германският град Зул, известен повече с името Градът на
Коментари Харесай

Никой не иска да живее в някогашния център за производство на оръжия на Германия

В немският град Зул, прочут повече с името " Градът на оръжията " поради дългогодишната традиция за произвеждане на оръжия там, съвсем няма младежи. Населеното място се оказва това с най-застаряващото население в стопанска система номер 1 в Европа, откакто огромна част от жителите му избират да се реалокират в други градове.

Днес в Зул живеят 36 000 души, като междинната възраст на хората там е повишена до 50 години. В същото време младежите, родени там, избират да се реалокират в по-атрактивните Берлин, Мюнхен и Франкфурт, описват от Bloomberg.

Въпреки че Зул е може би най-засегнатото място в Германия от наклонността на застаряване на популацията, той не е единственото такова. В огромна част от някогашната Източна Германия популацията " остарява " доста по-бързо, в сравнение с в други елементи на страната, като заможните Бавария и Баден-Вюртемберг.

Все отново ситуацията остава най-сериозно точно в " Града на оръжията ", като сред 2000 и 2016 година популацията там е намаляло с близо една четвърт, което е най-големият подобен спад в Германия. От националната статистика предвиждат в допълнение понижение със 7,3% до 2035 година.

Междувременно хората в трудоспособна възраст сред 20 и 64 години са се свили с близо една пета, а това в бъдеще може да сътвори спомагателни проблеми, свързани с дефицит на приходите от налози и такси и вследствие на усложнения във финансирането на обществени услуги.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР