В германския Бундестаг депутатите обсъждаха неонацистките демонстрации след смъртоносното пробождане

...
В германския Бундестаг депутатите обсъждаха неонацистките демонстрации след смъртоносното пробождане
Коментари Харесай

Емоционални дебати в Бундестага заради събитията в Кемниц

В немския Бундестаг депутатите обсъждаха неонацистките демонстрации след смъртоносното пронизване с нож на 35-годишен немец в Кемниц. Канцлерът Ангела Меркел предизвести за заплахата от изолираност на избрани публични групи и осъди насилието. Необичайно за парламентарната просвета във Федералната република, дебатите частично минаха доста прочувствено.

 © Българска телеграфна агенция
За немските депутати лятната вакация от през вчерашния ден е завършила. Въпреки това дебатите през днешния ден бяха горещи. Събитията в Кемниц възпламеняват духовете във всички парламентарни групи.
Алексадър Гауланд, ръководител на ПГ на " Алтернатива за Германия ": Колкото и отвратителни да са хитлеристките поздрави, си разрешавам да напомня, че ужасното събитие в Кемниц беше кървавото закононарушение на двама претенденти за леговище.
Отново целенасочена провокация от страна на дяснопопулистката секта, която накара един някогашен претендент за канцлер да побеснее. Мартин Шулц се базира и на предходни изявления на ръководителя на парламентарната група на " Алтернатива за Германия ".
Мартин Шулц, някогашен ръководител на Социалдемократическата партия: Аргументите се комбинират с изявления като " хилядолетния Райх е птиче изпражнение ". Г-н Гауланд, птичите изпражнения към този момент са образували цяла купчина и в немската история Вие сте част от нея.
След дебата, който " Алтернатива за Германия " даже напусна, започнаха работата парламентарните комисии. Там беше изправен за отговори на депутатски въпроси ръководителят на вътрешното разузнаване. Той е под политически напън след недоказаните си изказвания, че в Кемниц не е имало " лов на чужденци ". Консерваторите и либералите отхвърлят настояванията за неговата оставка, която желаят " зелените " и " Лявата партия ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР