В германската столица, като част от формата “Берлински процес се

...
В германската столица, като част от формата “Берлински процес се
Коментари Харесай

ЕС и Западните Балкани със споразумения относно визовия режим и трафика на хора

В немската столица, като част от формата “Берлински развой ” се събраха представители на Западните Балкани и Европейския съюз. Постигнаха съглашения за ефикасна отбрана на границите на 6-те балкански страни с поддръжката на европейската организация Frontex и за процедурите за връщане на бежанци, които нямат правно съображение за престой в общността.

И още - договориха ограничения за привеждането на визовата политика в сходство със стандартите на съюза.
С тези съглашения хората от вашите страни ще могат да пресичат границите на Западните Балкани, като употребяват единствено своите персонални карти. Второ, университетите ще признават взаимно дипломите си, а вашите работодатели ще одобряват професионални квалификации от района.
Аналена Бербок, външен министър на Германия

Бербок изрази предпочитание за нормализиране на връзките сред Косово и Сърбия. И насочи апел към Белград - да усили сходството с общата политика на Европейски Съюз и политиката за сигурност, по-специално за глобите против Русия.

На срещата България беше показана от външния ни министър Николай Милков.
Намираме се в стадий на голям брой рецесии от друг тип тук в Европа, първо във връзка с енергетиката и най-много високи равнища на инфлация, спиране на веригата за доставки на първични материали и всичко, което в този момент се стремим да преодолеем. Но от тази позиция ние имаме вяра, че Берлинският развой може да бъде мощен инструмент за превъзмогване на резултата и за понижаване на въздействието на тази рецесия върху обществата на Западните Балкани, които остават евентуално най-уязвимият район в Европа.
Николай Милков, външен министър на България

Берлинският развой е формат на годишни срещи, чиято цел е да се форсира съдействието със страните от Западните Балкани - Албания, Босна и Херцеговина, Черна гора, Косово, Северна Македония и Сърбия  и интеграцията им в общността. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР