В Германия започват мащабни тестове за антитела срещу коронавируса. Немски

...
В Германия започват мащабни тестове за антитела срещу коронавируса. Немски
Коментари Харесай

В Германия започва масово тестване, САЩ отбелязаха рекорден брой смъртни случаи

В Германия стартират огромни проби за антитела против ковид. Немски учени създадоха бърз тест за антитела, който дава резултат за 10 минути. Това е сериозна крачка в битката с ковид в Германия. Близо 100 000 са заболелите в страната, а смъртните случаи са към 1500. Над 29 000 германци към този момент са оздравели. 

Счита се обаче, че действителният брой на заболелите е доста по-различен от формалната статистика, тъй като огромна част от хората, изкарали ковид, са имали леки признаци и не са били тествани. Тестовете стартират първо с медиците в Мюнхен. Подобно на доста други страни, в Германия огромен проблем са заболелите медици - 2300. 

Експерти смятат, че пикът в Германия не е доближат. Въпреки това страната очаква 40 000 гастарбайтери от Източна Европа за работа в селското стопанство. Правителството разгласи, че за тях има специфична уговорка и няма да бъдат под карантина.

В последаните 24 часа в Съединени американски щати са умряли 1939 инфектирани с ковид по данни на университета " Джонс Хопкинс ", съобщи Франс прес. Това е най-големият брой смъртни случаи за денонощие в света от експлоадирането на пандемията. С това записаните умряли стават общо 12 722 и Съединени американски щати се приближават до двете най-пострадали страни - Италия със 17 127 смъртни случая и Испания с 13 798 умряли.

" Америка продължава да прави повече проби от всяка друга страна в света и съгласно мен това е и повода да имаме повече случаи. Убеден съм, че някои гъстонаселени страни имат доста повече случаи от нас, само че не ги афишират ", сподели президентът Доналд Тръмп.

Щатът Ню Йорк е главното огнище на епидемията в Съединени американски щати с повече от 5500 умряли и 140 000 инфектирани, основно в град Ню Йорк, където животът е съвсем западнал. Пандемията е взела минимум 80 142 жертви в 192 страни.

Във Франция броят на жертвите на ковид надвиши 10 000 души.  Епидемията към момента е във " възходяща фаза ", оповестиха френските здравни управляващи, броят на смъртните и сериозните случаи и на признатите в болница към момента пораства. Въпреки това има признаци, че темпът на заразяване се забавя. Лекарите показаха внимателна вяра, че най-лошият сюжет - препълването на лечебните заведения - е бил избегнат.

Властите в Париж забраниха спортуването навън сред 10 и 19 ч. локално време. Новите органичения идват, откакто през слънчевия уикенд доста хора излязоха да тичат или да се разхождат в парковете макар полицейския надзор.

Британският министър председател Борис Джонсън прекара второ денонощие в интензивното поделение на болничното заведение. Той остава в положително въодушевление и диша независимо. Това заяви външният министър Доминик Рааб. По-късно вечерта " Даунинг стрийт " заяви, че Джонсън още е в интензивното поделение, само че положението му е устойчиво. Джонсън е бил подложен на общоприетоо лекуване с О2 и диша независимо. 

Межувременно Мауро Ферари, ръководителят на Европейския теоретичен съвет (ERC), ненадейно подаде оставка във вторник. За причина той показва загубата на вяра в самата система, а точно в европейските структури поради „ разочароващия “ им отговор на пандемията от ковид, оповестява изданието New Europe. „ Бях извънредно отчаян от европейския отговор на Covid-19 “, сподели Ферари в изказване пред " Файненшъл таймс ", като показва, наред с другото, цялостното неявяване на съгласуваност на политиките в опазването на здравето и периодичното
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР