В Германия започна производството на първия електрически SUV от Volkswagen,

...
В Германия започна производството на първия електрически SUV от Volkswagen,
Коментари Харесай

VW се изправя срещу Tesla с новия електрически SUV ID.4

В Германия стартира производството на първия електрически SUV от Volkswagen, предава CNN. ID.4 ще бъде създаван в завода в Цвикау, който мина през инвестиция от €1,2 милиарда и ще може да създава по 300 хиляди електрическия автомобил годишно.

ID.4 ще помогне на VW да се състезава с Tesla, която към този момент предлага два SUV модела - Model X и Model Y. Audi, първокласният бранд на групата Volkswagen, създава електрическия SUV e-tron в Брюксел от края на 2018 година

Ралф Бранщатер, шеф на VW, съобщи, че SUV моделът в началото ще бъде продаван в Европа и Китай, а производството за Съединени американски щати ще стартира през 2022 година в щата Тенеси.

ID.4 ще може да изминава до 500 км. с едно зареждане на батерията. Световната премиера се чака през септември.Германският тръст, който има и Porsche, Bugatti, Skoda, Lamborghini и SEAT, възнамерява да влага €33 милиарда в електрическа подвижност до 2024 година с вярата да създава 1,5 млн. електрическия автомобил до 2025 година

ID.4 е вторият електрически автомобил, построен на новата платформа MEB. Първият е ID.3 - еквивалент на Golf за електрическата епоха.
 Volkswagen разкри чертежите на новия цялостен с технологии за живот навън Caddy Mini Camper
Volkswagen разкри чертежите на новия цялостен с технологии за живот навън Caddy Mini Camper

Той се чака да бъде публично показан през септември и пуснат в продажба до края на годината
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР