В Германия се наблюдава рязък скок на нападенията срещу приюти

...
В Германия се наблюдава рязък скок на нападенията срещу приюти
Коментари Харесай

Нападенията срещу приюти за бежанци в Германия се увеличава

В Германия се следи внезапен скок на нападенията против приюти за бежанци. 74 от тях се допуска, че са осъществени от крайнодесни обвинени, като 2 закононарушения са свързани с феномена „ непозната идеология “, съобщи БГНЕС.

Броят на политически стимулираните набези против приюти за бежанци в Германия непрестанно нараства от началото на предходната година, като през първата половина на тази година са регистрирани 80 закононарушения, в които са забъркани най-вече крайнодесни фигури.

Германското държавно управление заяви, че през първата половина на тази година има данни за 80 политически стимулирани закононарушения, при които подслон за бежанци е бил сцена на закононарушението или директна цел на нападението.

За 74 от тях се твърди, че са осъществени от обвинени от десницата, като две закононарушения са свързани с феномена „ непозната идеология “. В един от случаите полицията е класифицирала закононарушението като „ религиозна идеология “.

През първото полугодие на 2022 година полицията е записала 52 политически стимулирани закононарушения против приюти за бежанци, като през второто полугодие броят им се е нараснал на 71.

По данни на немското държавно управление през второто тримесечие на 2023 година 39 души, в това число четири деца, са потърпевши при закононарушения, осъществени против лица, търсещи леговище, бежанци и приюти.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР