В Германия повече от две седмици гори торф след ракетни

...
В Германия повече от две седмици гори торф след ракетни
Коментари Харесай

Бедствено положение в германската провинция Долна Саксония заради пожари

В Германия повече от две седмици гори торф след ракетни проби на армията, Бундесвера. Димът се издига и усеща в продължание на няколко квадратни километра на територията на Северна Германия. В провиниция Долна Саксония беше оповестено бедствено състояние. Повече от 1000 избавителни екипи се пробват да овладеят огъня, съобщи Българска национална телевизия. 

Възможна е даже евакуация, поради дима, който да се трансформира в заплаха за популацията към тресавището, в което гори торф. Местните управляващи на този стадий изключват заплахата от отравяния поради поемане. Въпреки това в допълнение са мобилизирани 500 пожарникари.

" Може да се наложи евакуацията на 300 души, по тази причина осигуряваме рейсове. Всичко в този момент се възнамерява, по тази причина беше оповестено бедствено състояние като превантивна мярка ", каза Райнхард Винтер, регионален админ. 

В момента дъжд и стихия дефинират обстановката. Заради мощния вятър обаче е допустимо да зародят нови тлеещи зони и то на гигантската територия от 1000 футболни стадиона. Причината за бедствието са ракетни проби на Бундсевера при започване на септември.

Въпросът за какво са провеждани при изсъхнало време сега е обект на следствие.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР