В Германия от днес е в сила четириседмична карантина. От

...
В Германия от днес е в сила четириседмична карантина. От
Коментари Харесай

На фона на протест министър-председателят на Бавария: Налагаме мек локдаун

В Германия от през днешния ден е в действие четириседмична карантина. От през вчерашния ден територията на цяла България е рискова зона, което изисква от пътуващите за Федералната република или негативен.
В Германия интензивните отделения на лечебните заведения са натоварени - свободни кревати има, само че липсва личен състав.
За да се избегне претоварване на здравната система, Германия разгласи от среднощ втора национална карантина.
До края на месеца затворени остават всички заведения, театрите, кината, фитнес залите.
Училищата и детските градини обаче не престават да работят:
„ Налагаме мека карантина (локдаун) - доста области на живота не са наранени “, сподели министър-председателят на Бавария.
Друга разлика спрямо пролетта е, че границите остават отворени, уточни Зьодер.
Тези изказвания пристигнаха на фона на митинги - към 1900 души стачкуваха през вчерашния ден в Мюнхен против затварянето на Германия поради ковид, оповестява Българска телеграфна агенция. Организаторите бяха оповестили в началото акцията като " църковна работа ", отбелязва.
" Тук не става дума за свободата на събранията ", сподели един от ораторите на " Терезиенвизе " - мястото в Мюнхен, където обичайно се провежда популярният Октоберфест - след което предложения участниците да се помолят дружно с него.
Полицията съобщи, че въпреки събитието да почнало с " характерностите " на църковна работа, откакто то почнало " от ден на ден да наподобява на концерт ", към 19 часа тя го протекция.
През уикенда в Германия стачкуваха хиляди хора във връзка със започващото от през днешния ден затваряне на федералната република. Полицията на митинга в Мюнхен съобщи, че е предизвестила към 200 души поради погрешно носене на маски или поради липса въобще на такива.
 Вирусолог: Мутациите на ковид не предопределят по-тежка клинична картина Вирусолог: Мутациите на ковид не предопределят по-тежка клинична картина
Две от разновидностите на ковид, придизвикващ Covid-19, провокират интереса на учените. Едната е по-широко публикувана и евентуално...
Градската администрация беше разрешила в демонстрацията да вземат участие единствено 1000 души, решение, което беше доказано от две съдилища.
Организаторите от самодейността " Латерално мислене 089 " бяха записали 5000 стачкуващи.
На сцената бяха издигнати кръстове, бяха сложени и ковчези с венци от цветя и увити с немски знамена.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР