В Германия няма задължителна единна униформа за учениците. Въпреки това

...
В Германия няма задължителна единна униформа за учениците. Въпреки това
Коментари Харесай

Дрескодът в училище

В Германия няма наложителна единна униформа за учениците. Въпреки това в множеството учебни заведения съществуват правила, които би трябвало да се съблюдават от всички възпитаници. Какво може и какво не трябва да се носи – всяко учебно заведение има право независимо да реши какви правила да вкара във връзка с облеклото. Най-консервативни са католическите и частните образователни заведения, както и училищата-интернати.

Александра, ученичка в 11 клас в реномираната бонска гимназия „ Бетовен “, споделя, че в нейното учебно заведение няма специфичен дрескод – важат единствено избрани рекомендации. Например бельото да не се демонстрира отдолу под облеклата, а късите панталони да стигат минимум доникъде на бедрото. „ Но това е единствено рекомендация “, добавя ученичката.

Люси, деветокласничка в Католическата девическа гимназия, изяснява, че в нейното учебно заведение не трябва да се носят ултракъси къси панталони и тениски или блузи с надълбоко деколте. „ Повечето ми съученици носят елементарни дънки, тениски и пуловери, само че има и такива, които избират по-скъпи дизайнерски облекла “, споделя ученичката.

Максим, възпитаник в 11 клас в гимназията „Фридрих Еберт“,също изяснява, че в неговото учебно заведение няма наложителна униформа, само че девойките не трябва да носят прекомерно къси поли или панталони. „Най-важното е да не се обличаме прекомерно предизвикателно“, споделя момчето.

12-класничката Хана, ученичка в гимназията „Карл декор Осиецки“, споделя, че в нейното учебно заведение може да се носи всичко, като се изключи тениски и блузони вид „ рибарска мрежа “, както и доста къси панталонки. Забранено е също по този начин носенето на облекло с расистки и дискриминационни надписи. „ При нас на мода са дънките с дупки, панталоните с висока талия и мрежестите чорапогащници “, споделя още ученичката и прибавя, че в нейното учебно заведение не е разрешено да се идва с забрадка на главата. Освен в случай че не става дума за хиджаб.

Софи, ученичка в 12 клас в учебното заведение „Ото Кюне“, споделя, че при тях няма съвсем никакви ограничаващи правила. Забранени са само блузите с прекомерно надълбоко деколте, както и панталоните, при които задните елементи са оголени.

От „ Дойче веле ”
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР