В Германия изобщо не е рядкост на 25 години още

...
В Германия изобщо не е рядкост на 25 години още
Коментари Харесай

В Германия: четвърт век при мама и татко. А в България?

В Германия въобще не е необичайност на 25 години още да живееш с родителите си. По данни на Федералната статистическа работа, подобен е казусът при 34 % от 25-годишните мъже, за дъщерите този индикатор е 21 на 100. С напредването на възрастта разликата се усилва още повече - при 30-годишните 13 % от неженените мъже още живеят в родния си дом, до момента в който при дамите това са единствено 5 на 100.
" Жените са по-гъвкави, по-самостоятелни и по-самоуверени "
Изследователят на проблемите на младежта Клаус Хурелман вижда в този факт доказателство, че „ при мъжете еманципацията куца “. Това се удостоверява и от други изследвания, показва специалистът. „ Младите дами имат по-висок учебен триумф. Те са по-гъвкави във връзка с житейските условия, по-самостоятелни и по-самоуверени и по тази причина по-рано се отделят от родителите си “, споделя Хурелман. По данни от 2019, синовете напущат родителите си приблизително на 24,4 години, дъщерите - на 22,9.

В Европа най-рано напущат родителите си децата в скандинавските страни. В Швеция те се отделят на 17,8 години, в Дания - на 21,1, а във Финландия - на 21,8 години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР