В Германия имаше няколко митинга в подкрепа на Кремъл и

...
В Германия имаше няколко митинга в подкрепа на Кремъл и
Коментари Харесай

Разследване: Кои са феновете на Путин в Германия


В Германия имаше няколко митинга в поддръжка на Кремъл и срещу изпращането на немско оръжие за Украйна. Организаторите на тези прояви са много забавни лица, с връзки в съветското военно разузнаване. Кои по-точно са те?

 

поредно поддържа Киев и глобите против Русия още през цялото време на. И изследванията на публичното мнение демонстрират, че множеството поданици на страната застават зад тази политика. Но във Федералната република бяха проведени и доста манифестации в поддръжка на Кремъл, като последната сходна акция бе през декември в Кьолн.

Разследване на организация " Ройтерс " хвърля повече светлина върху хората, стоящи зад организацията на тези прояви в Германия и техните връзки с властта в Москва.

Бивш съветски офицер и спонсорства от " Руския дом "

Мъж, прочут под името Максим Шлунд, е уредник на една от най-големите акции в поддръжка на Русия в Кьолн през септември 2022 година. В нея взеха присъединяване сред 400 и 800 души. За него се знае, че през 2012 година се е пренесъл да живее от Русия в Германия. А преди този момент се е казвал Ростислав Теслюк. Дъждовни води откри, че през март 2022 година - малко след нахлуването на съветските войски в Украйна - той е дал изявление за държавния канал " Россия 24 ". В него Шлунд към момента е бил именуван Теслюк и е показан като организаторски на автомобилно шествие в поддръжка на Москва в Западна Германия.
Редакцията предлага
Разследването на " Ройтерс " се е натъкнало на негова фотография в униформа в профилите му в обществените мрежи. Познат на Теслюк е разказал пред организацията, че той е бил старши лейтенант от съветските военновъздушни сили. Шлунд е купил апартамент в Москва при започване на 2022 година.

Публичното лице на митингите в Кьолн е Елена Колбасникова, която назовава Шлунд собствен брачен партньор. Тя стана известна в съветските държавни медии, откакто през май се оплака от прояви на " русофобия ". Колбасникова твърди още, че е била уволнена поради присъединяване си в проруски прояви в Германия. Жената е родена в Украйна, а съгласно личните ѝ изказвания живее във Федерална Република Германия от 1996 година насам. В една от своите речи тя декларира: " Родена съм в Съветския съюз, което значи, че моята столица е Москва ".

Шлунд и Колбасникова са уредниците на събитие в Дюселдорф през последното лято, минало под мотото " Ден на музиката, храната и спорта ". Залата, в която то се е провело, е била украсена със флагове, изобразяващи чеченския президент Рамзан Кадиров. Министърът на информацията на Чечения Ахмед Дудаев е разгласил фотография от въпросната демонстрация, наричайки Шлунд и Колбасникова " посланици на благосклонност ". Той обаче е отрекъл министерството му да е взело участие в подготовката на събитието.

През октомври същата двойка към този момент е раздавала филантропична помощ в окупираните от Русия елементи на Донбас. Това е станало в границите на акция на основания по самодейност на Путин " Общоруски национален фронт ". През декември Шлунд и Колбасникова са участвали на конгрес в Москва, явно пътувайки на разходи на така наречен. Това е организация в състава на държавната организация " Россотрудничество ", глобена от Европейски Съюз за разпространение на „ хрумвания на историческия ревизионизъм “ и поддържането на политика, която „ подкопава суверенитета и независимостта на Украйна ". Колбасникова е признала, че тази организация е " спонсорирала " разноските по превоза им до съветската столица.

Бивш чиновник на ГРУ

Според " Ройтерс " предприемачът от Берлин Олег Еременко също пропагандира прокремълски възгледи в Германия. Сред организациите, с които строителната му компания е сключила контракт, е и, написа на уеб страницата му. Еременко взе участие в ръководството на " Десант " - съюз на съветските ветерани от военновъздушните сили, живеещи в Германия.

През 2016 година Еременко се е снимал с Игор Гиркин, прочут под псевдонима „ Стрелков “. Той е някогашен " министър на защитата " на самопровъзгласилата се Донецка национална република. През ноември предходната година " Стрелков " бе приет за отговорен в Нидерландия за свалянето на малайзийския Боинг, изпълняващ полет MH17.

Еременко е удостоверил пред Ройтерс, че е бил чиновник на съветското военно разузнаване ГРУ. " Служил съм и това е всичко. Сега съм в Германия, да кажем в граждански статус. " Той е обяснил и следното: " Колкото повече информация има за нашата активност, толкоз повече ще пострада репутацията ни тук, изключително в очите на немските управляващи ".

През 2020 година Еременко е бил награден за заслуги към от посланика на Москва в Германия. Забелязван е измежду съветски дипломати на разнообразни събития. А Мануела Швезиг, министър-председателка на провинция Мекленбург-Предна Померания, която бе упомената в следствие на " Коректив ", озаглавено " Лобито на Газпром ", също е участвала на едно от тях. Приемните терминали на " Северен поток " 1 и 2 в Германия се намират точно в тази провинция.

Антисемитизъм и връзки с „ Нощните вълци “

В материала на организация " Ройтерс " е оценена и интензивността на немски език на прокремълски групи в обществените мрежи. Администратор на един от най-многобройните сходни канали в Телеграм - Putin Fanclub - с 36 000 клиента - е Вячеслав Зеевалд, който живее в Бавария. Той нееднократно е изразявал поддръжката си за дяснопопулистката партия " Алтернатива за Германия ". Няколко дни след съветската инвазия в Украйна той прикани в обществените мрежи: " Трябва още веднъж да превземем Райхстага ".

В отчет на баварската Служба за отбрана на конституцията от 2021 година се споделя, че Зеевалд обществено поддържа антисемитски тайни теории и разполага с въздействие измежду екстремисти, застрашаващи демокрацията в страната.

Проруски стачкуващи в Кьолн (4.9. 2022)

Разследването загатва още и Андрей Харковски - различен водещ участник в митингите в Кьолн. Той неведнъж е участвал на срещи на съветските казаци в Германия. Осигурявал е и защита на събития на посолството на Москва. Мъжът има дребен бизнес за автомобилни транспорти.

Ян Ридел, рокер от Източна Германия и водач на групата " Немско-руски приятелски души ", е друга фигура с отношение към проруската агитация. През 2019 година той е пътувал до Донбас, където е дарил 10 000 рубли на локалния клон на съветската организация " Нощни вълци ", която е глобена от Съединени американски щати за набиране на сепаратистки доброволци. Той също е бил виждан на събития, в които са взели участие дипломати от Русия. На тях Ридел се явявал с кожено яке с изображение на знамето на така наречен и знаци на рокерската група " Нощните вълци ".
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР