В Германия има първи признаци за спад в увеличаването на

...
В Германия има първи признаци за спад в увеличаването на
Коментари Харесай

Обрат в Германия с коронавируса: Тотално следене и атака на десетки хиляди хакери срещу заразата

В Германия има първи признаци за спад в увеличението на новозаразените с ковид (COVID-19) поради настоящите строги ограничения за обществено разграничаване. Това разгласи ръководителят на Института "Роберт Кох " Лотар Вилер, представен от "Гардиън ".

Въпреки това Вилер прикани за нерешителност, като посочи, че доста провинции към момента не са дали данните си от уикенда за новозаразените. "Ще мога да потвърдя изрично тази наклонност чак в сряда ", означи той, само че посочи, че оставал оптимист.

Германия затвори всички учебни заведения, а през вчерашния ден управляващите взеха решение, че повече от двама души не могат да се събират дружно, като се изключи фамилии или хора, споделящи едно домакинство.

По думите на Вилер данните все още за инфектираните с COVID-19 в Германия демонстрират, че междинната възраст на инфектираните е 45 години, а междинната възраст на умрелите е 82 години.

57 % от до момента записаните инфектирани са мъже, а 43 % - дами. От признаците, които хората са изпитали, най-честите са кашлица (55%) и тресчица (40%).

В ежедневната си конференция Вилер моли към немските студенти по медицина да вземат участие непринудено в напъните за следене на всички новозаразени, което съгласно него продължава да бъде значима част в битката против вируса.

Националният пункт за събиране на данни, наименуван Cosmos, който събира данни за това по какъв начин се борят с заболяването в страната, демонстрира доста увеличение на информираността за вируса, само че към момента забележителна бездна сред информираността и държанието, означи шефът на Института "Роберт Кох ".

Данните от мобилните телефони, следени анонимно през уикенда, на 30 милиона консуматори, демонстрират, че хората доста са понижили подвижността си, само че към момента не толкоз, колкото е належащо, сподели Вилер.

Спазването на отдалеченост, постоянното миене на ръцете и кихане или кашляне в лакътя към момента са най-ефективните способи да се избегне разпространяването на ковид, добави той.

В Германия все още има регистрирани 24 859 инфектирани с новия ковид, като от тях 97 души са умряли.

Десетки хиляди немски хакери се събраха в всеобщ хакатон за създаване на софтуерни хрумвания за разрешаване на проблеми, свързани с ковид, написа немското списание "Шпигел ".

За 48 часа 42 000 хакери разгледаха над 1500 плана.

Те са събрани от седем организации, такива като Prototypefund и Code4Germany. Групата сложи начало на самодейността #wirvsvirus ( "ние против вируса ").

Те работят под покровителството на немското държавно управление, което заяви, че ще обезпечи финансова поддръжка за най-обещаващите хрумвания.

Сред провокациите са намиране на решения като следене на вируса, усилване на връзката сред лечебните заведения, по какъв начин да се доставя храна на бездомните и подкрепяне на фермерите да намерят хора за събиране на реколтата.

Единият от хакерите, чиито родители са измежду тези от рискувата група, разяснява, че са очевидци на сериозна неефективност на немската здравна система.

"Опитвам се да трансформира гнева си в сила ", означи той пред "Шпигел ".

Случаите на болни от ковид в Германия се усилиха до 22 672, а умрелите са 86, демонстрират изнесените през днешния ден данни на Институт "Робърт Кох ".

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 294 000 доказани случаи, а умрелите са близо 13 000. Регистрирани са случаи в 186 страни. Данните на Университет "Джон Хопкинс " демонстрират към 340 000 случаи и близо 15 000 умряли в 167 страни.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР