В Германия едва 42% от хората притежават собствен дом, останалите

...
В Германия едва 42% от хората притежават собствен дом, останалите
Коментари Харесай

Който си търси жилище в Германия, трябва да знае това

В Германия едвам 42% от хората имат личен дом, останалите живеят чартърен. Но какъв брой би трябвало да е наемът, какво е това " леден " наем, по какъв начин да се пренеса? Ето какво би трябвало да знаете, в случай че си търсите жилище в Германия: Германия - страна на наемателите
В Германия се търсят най-много къщи или жилища чартърен. Собствениците на неподвижен парцел си остават малцинство: съотношението е 42% против 58% в интерес на живеещите чартърен, съгласно данните за 2018 година. Така Германия се оказва страната с минимален дял притежатели на недвижими парцели в целия Европейски Съюз. Начело е Румъния, където 96% от популацията имат личен дом.
Но за какво чартърен?
По време на Втората международна война огромна част от жилищните здания в Германия са изцяло разрушени. Затова след войната има изострен дефицит на жилищна повърхност. И защото частният капитал също е прекомерно малко, в Западна Германия залагат на ударното строителство на обществени жилища. В Германска демократична република пък гледат с неприятно око на " капиталистите " със личен дом.
Важен съвет: първо огледайте числата!
Преди да наемете жилище в Германия, наложително се информирайте дали наемът не е повишен. За всяко обитаемо място в страната съществува така наречен " огледало на наемите ", което демонстрира какъв брой е междинният наем за съответния град. Но тъй като сега търсенето е огромно, някои притежатели изискват доста по-високи наеми. В края на 2018 година наемът в Мюнхен доближи 17,56 евро за квадратен метър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР