В Германия бяха определени трима кандидати на обявения за неформален

...
В Германия бяха определени трима кандидати на обявения за неформален
Коментари Харесай

Бизнесмен, партиен функционер и министър се готвят да атакуват лидерския пост на Меркел

В Германия бяха избрани трима претенденти на оповестения за неофициален водач на Европейския съюз. През декември Ангела Меркел напуща поста на ръководител на ръководещата партия в Германия и е допустимо скоро да бъде принудена да напусне поста на немски канцлер.

На конгреса при започване на декември предприемач Фридрих Мерц, генералният секретар на партията Анегрет Крамп-Каренбауер и министърът на опазването на здравето Йенс Спайн имат намерение да се кандидатират за лидерския пост в Християндемократическия съюз, оповестява Военновъздушни сили.

29 октомври, след несполучливото показване на партиите на ръководещата коалиция в изборите за парламентите на двете водещи области на Германия, Бавария и Хесен, Ангела Меркел заяви, че напуща поста на началник на партията. В същото време Меркел съобщи, че желае да остане канцлер на страната до идващите постоянни избори, т.е. до есента на 2021 година.

Но дали Меркел в действителност може да остане отпред на управлението на немското държавно управление за още три години - това ще зависи от резултата от вътрешните партийни избори през декември.

Според немските политически коментатори, бих желал двама от тримата претенденти за водачите на ХДС счита, че е редно Меркел да се отдръпна по-рано от поста. Това също така желаят доста от германци. Актуално изследване на публичните настройки на социологическата агенциа " Инса " демонстрира, че близо две трети от германците - 62,2% - считат, че Меркел би трябвало да напусне поста на канцлера още през идната година. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР