В Германия беше образувано наказателно дело срещу двама прокурори във

...
В Германия беше образувано наказателно дело срещу двама прокурори във
Коментари Харесай

Руски олигарх съди двама германски прокурори за незаконни обиски

В Германия беше формирано наказателно дело против двама прокурори във Франкфурт на Майн след тъжба от двама души, в това число 70-годишен съветски предприемач, сподели Доминик Мис, представител на прокуратурата във Франкфурт. Според Bild жалбоподателят е съветският олигарх Алишер Усманов.

Делото е формирано против старши прокурор и чиновник на Главна прокуратура. Те са обвинени в укриване на правораздаването и гонене на почтени. Според Bild това се дължи на обиски, извършени през есента на 2022 година Тогава немската полиция и прокуратура направиха обиски в къщи в град Ротах-Егерн, на яхтата „ Дилбар “ в Хамбург, както и в апартамент покрай Франкфурт на Майн. Разследването свързва всички тези обекти с Алишер Усманов. През май 2023 година съдът ги разгласи за противозаконни и по-късно разпореди връщането на всички конфискувани движимости.

Според Bild, все пак чиновници на Генералната прокуратура са споделили, че „ определението на незаконността от съда не е от голяма важност “. Представителят на ведомството не отговори на въпроса дали тези думи в действителност са казани, защото следствието към момента продължава. Прокуратурата на Франкфурт обмисля да стартира следствие като част от процедурата по авансово разследване.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР