В ГЕРБ започна битка за наследството на Борисов. Това каза

...
В ГЕРБ започна битка за наследството на Борисов. Това каза
Коментари Харесай

Политолог: В ГЕРБ започна битка за наследството на Борисов

В ГЕРБ стартира борба за наследството на Борисов. Това сподели в изявление за дневния блок „ Добър ден “ на Радио „ Фокус “ политологът Първан Симеонов, шеф на „ Галъп интернешънъл “, по повод оставките в кабинета заради абсурда с жилищата на ръководещи. По думите му евентуална трета оставка е въпрос на вътрешнопартийни салда.

„ Лобитата в ГЕРБ, които най-общо могат да се сведат до две – едно по-партийно, по-действащо по правилник лоби и един кръг, който постоянно е бил по-гъвкав, по-европейски, от известно време гледат на Борисов като на човек, който стартира да слиза от сцената. Не на следващия ден, не вдругиден, само че все в миналото. Все повече, изключително край реденето на листите на ГЕРБ, проличаха вътрешните разлики “, разяснява Първан Симеонов. Според него тези вътрешни разлики се задълбочават до степен, че от ситуации като днешната може да зависи по какъв начин ще наподобява ГЕРБ, откакто в миналото Борисов даде крачка обратно.„ ГЕРБ постоянно са имали два разнообразни стила. Около партията имаше фигури като Кристалина Георгиева, Симеон Дянков, Томислав Дончев, Реформаторски блок. Винаги за баланс на това Борисов е употребявал фигури като господин Цветанов, партията, от време на време даже Движение за права и свободи. Винаги е изглеждало, че Борисов обича да има два крайници, на които да стъпва. Напоследък главният опорен крайник е останал един и той се концентрира към Цветанов, който резервира прозападна легитимация. Струва ми се, че сме очевидци на сюжет, в който стремежите на Цветанов биват оттласвани от вътрешни сили. Чудя се това става ли с благословията на Борисов и отговорът е може би да. Има и интернационален аспект този скандал, не на последно място той идва откакто на два пъти Цветанов волно или несъзнателно удари имиджа на Борисов с два огромни информационни гафа - с мюфтийството и с преференциите. Това в този момент наподобява на контраудар, всичко това обаче е в областта на спекулацията “, сподели още политологът.

Според него прекомерното отдръпване на Борисов от оперативната политика в посока интернационална политика прави по този начин, че Цветанов става много мощен. „ Случващото се е част от вътрешнопартиен опит той да бъде върнат на мястото му “, изясни Първан Симеонов.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 Ко? Не! (преди 2 минути) Рейтинг: 341 | Одобрение: 181 Ако някой с памет малко по дълга от тази на шимпанзе си напомни борбата за наследството на Съюз на демократичните сили, Национална движение „Симеон Втори" и други сходни ще му е ясно, какво ще се случи незабавно откакто Бойко сдаде поста. Ще изчезнат всичките като п*ъдня от гащи. Напиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР