В ГЕРБ няма битка на лобита и никога няма да

...
В ГЕРБ няма битка на лобита и никога няма да
Коментари Харесай

Цветанов обясни има ли нещо гнило в НДК и посочи колко натовски страни използват „Грипен”

В ГЕРБ няма борба на лобита и в никакъв случай няма да има. Доказателства за това е отчетът, който министър Лиляна Павлова е изпратила на прокуратурата. Има първичен одитен отчет. Той към момента не е приключил. След като опозицията желае анкетна комисия, ние сме съгласни и нямаме никакви терзания. Това съобщи зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, разяснявайки разразилия се скандал към НДК.   „ Смятам, че диалогът, който бе извършен при премиера Бойко Борисов, даде явен знак къде отива културната активност и къде отива другото, което е обвързвано с председателството”, добави той пред bTV.

„ Създадоха се неправилни внушения, че има някакъв скандал. В кабинета на Борисов имаме единствено напредък, повече събираемост, понижаване на контрабандата. В момента държавното управление прави извънредно сериозна европейска легитимация за политиките и доверието, което градим. Премиерът направи извънредно знакови визити. Някой желае да отмести тези положителни политики, които се случват сега, с тези неща”, сподели още той.

Той бе безапелационен, че връщането на Мирослав Боршош отпред на НДК не значи, че министър Лиляна Павлова е осъдена и унижена.

„ Няма никакви подмолни битки. Всичко върви по допустимо най-хубавия метод, с цел да се подготвим за председателството. Съвсем естествена е тази ретроградна реторика, която върви сега. Не може с тази ненавист и разделение”, акцентира той.

По мотив основаната парламентарна комисия, която би трябвало да нищи по какъв начин е взето решението на служебното държавно управление за изтребителите, Цветанов съобщи, че българският парламент желае да разбере по кое време е взето решението за отстраняването на един от участниците, дали то е обвързвано с предварителните избори.

„ F-16 са на въоръжение в 28 страни, 11 от които са членки на НАТО. Грипените са на въоръжение в 6 страни, като единствено 2 страни са членки на НАТО. Там има подозрения за корупционни схеми”, изясни зам.-председателят на ГЕРБ.

" Не зная за какво Българска социалистическа партия реагираха толкоз обезпокоеното, че желаеме да създадем анкетна комисия за харченето на 1.5 млн. за армията ", разяснява още той.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР