В Гърция спира функциониране на по-голямата част от магазините за

...
В Гърция спира функциониране на по-голямата част от магазините за
Коментари Харесай

Mагазините в Гърция затварят врати

В Гърция стопира действие на по-голямата част от магазините за търговия на дребно за минимум две седмици, написа БГНЕС. В същото време държавното управление уголемява с два часа на ден работното време на супермаркетите, които ще работят също и в неделя, с цел да се понижат опашките.
Според известията на държавното управление, с избрани изключения, всички търговски магазини ще бъдат затворени за две седмици от 18 март. Мярката оставя работещи аптеки, хранителни магазини (от пекарни до месари и от зеленчуци до минимаркети), търговски обекти за доставка, автосервизи, магазини за селскостопанско доставяне, оптики, магазини за мобилни телефони и сервизи за ремонт и куриерски услуги. Банките също ще останат отворени.
Супермаркетите ще работят от 7 до 22 часа. (вместо от 8 до 21 часа в делничните дни) в продължение на седем дни в седмицата в продължение на най-малко идващите четири седмици.
Новият законодателен акт, който ще бъде публикуван, ще съдържа и разпореждания против облагите, основани на цените на поръчките и търговията на дребно. Комисията в региона на конкуренцията акцентира в понеделник, че ще продължи да преглежда разнообразни основни параметри, като постанова наказания на всички предприятия, за които се откри, че употребяват противозаконни практики в своя изгода.
Министърът на развиването Адонис Георгиадис съобщи в понеделник, че в супермаркетите ще има предел до три антисептични продукта за всеки клиент. Това е мярка, която веригата Sklavenitis, водеща в търговията на дребно в Гърция, към този момент стартира да се ползва от понеделник.
Понеделник беше първият ден за ограничение на броя на клиентите, на които се разрешава да пазарят в супермаркетите. Клиентите би трябвало да се придържат към ограничаването на един човек на 10 квадратни метра. Няколко вериги прибягнаха до наемане на чиновници по сигурността, които да управляват обстановката.
Желанието за затваряне на търговски магазини произлиза от самия пазар, с претенции от обособени търговци, Елинската конфедерация за търговия и предприемачество (ESEE) и Атинската асоциация на търговците. Първоначално министерството обмисляше предлагането за непринудено закриване, само че в последна сметка беше определена по-строгата мярка за наложително прекъсване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР