В Гърция след 16 януари хората над 60 години, които

...
В Гърция след 16 януари хората над 60 години, които
Коментари Харесай

Глоби за гърците над 60 г., които отказват ваксини срещу COVID-19

В Гърция след 16 януари хората над 60 години, които не са имунизирани ще заплащат санкции, които ще отиват за подкрепяне на интензивните отделения.

100 евро на месец или 1200 евро на година. Това е санкцията, която ще получат всички жители над 60 години, които не са имунизирани. В тази група има към 500 000 души, които не са си поставили нито една доза.

„ Тези 100 евро не знам по какъв начин ще ги вземат, там в данъчното ще си висят отговорности. На 1000 души съгласно мен едни 200-300 ще отидат да се имунизират, другите не ми се има вяра “, споделя Валсамис Пацонис- рекламен сътрудник.

Само в първия ден, в който оповестиха ограниченията, записванията за ваксини се усилват четири пъти. Солените санкции доведоха до опашки за ваксини. Но какъв брой хора са подготвени да си заплащат, с цел да не се ваксинират?

До през днешния ден 78% от възрастните и 68% от популацията на Гърция са със приключен цикъл. А над 1 милион са си запазили час за реимунизация.

„ По никакъв метод не бих се ваксинирал. Прекарах инсулт и не желая да го върша. Ако ми даде някой гаранция, че в моя случай не е рисково, ще го направя “, декларира Димитрис Андронооглу – чиновник на застрахователна компания.

„ Разбирам, че против 100 евро можеш да се разхождаш и да си разнасяш умерено вируса и да не се ваксинираш! Аз бях болен до скоро, в този момент имам документ “, добавя той.

Но документите на боледувалите в Гърция ще важат единствено три месеца, а не 7, както до момента. Един месец толеранс ще се даде за слагане на първа доза.

От понеделник стартира имунизирането на децата от 5 до 11 години. В Гърция в тази група попадат 750 000 деца.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР