В Гърция се прибраха двама гръцки войници, които бяха задържани

...
В Гърция се прибраха двама гръцки войници, които бяха задържани
Коментари Харесай

Задържаните в Турция гръцки войници се прибраха у дома

В Гърция се прибраха двама гръцки бойци, които бяха арестувани при започване на годината в Турция по съмнение в шпионаж. Случаят провокира напрежение сред Атина и Анкара.

Правителственият аероплан, изпратен от гръцкия министър-председател Алексис Ципрас, да прибере от Одрин двама гръцки граничари, се приземи в Солун късно нощес.

Те бяха задържани през март на гръцко-турската граница и от този момент се намираха в затвор с обвинявания за шпионаж. Вчера турски съд анулира мярката задържане под стража за двамата и смъкна обвиняванията.

В Солун самолетът беше посрещнат от представители на държавното управление и фамилиите на двамата граничари.
Панос Каменос, министър на защитата на Гърция: Надявам се, че тяхното освобождение ще означи нов стадий в гръцко-турските връзки. Можем да живеем дружно в мир за положителното и на двата народа. Можем да изградим бъдещето на двете страни при цялостно ценене на интернационалното право и интернационалните съглашения.
Гръцките управляващи обаче акцентират, че освобождението на бойците е резултат от напъните на страната и поддръжката на милиони гърци.
Втори лейтенант Ангелос Митретодис, освободен от Турция: Единственото, което мога да кажа, е благодаря.
Алексис Ципрас дефинира освобождението на бойците като акт на правдивост. Положителна реакция пристигна и от Брюксел посредством обществените мрежи.
 Турски съд подреди да се освободят двамата гръцки бойци, задържани през март Турски съд подреди да се освободят двамата гръцки бойци, задържани през март
Турски съд подреди да бъдат освободени двамата гръцки бойци, задържани през март на границата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР