В Гърция се отчита силен интерес за поставяне на бустерна

...
В Гърция се отчита силен интерес за поставяне на бустерна
Коментари Харесай

Силен интерес за бустерните дози в Гърция

В Гърция се регистрира мощен интерес за слагане на бустерна доза от имунизацията против Covid-19. Масово се ваксинират и хората над 60 години след въвеждане на санкции за неимунизирани, заяви БНР.  

Само за ден над 200 000 души са се записали за бустерна доза в платформата за резервации. Задължителното имунизиране на хора над 60 година, месечните санкции от 100 евро, както и опасността от новия вид Омикрон доведоха до мощно активизиране на програмата по имунизиране.  
Гърция понижава времето за използване на третата имунизационна доза на три месеца
Комисията за имунизация към Министерството на здравеопазването на Гърция реши да се ползва третата доза от имунизацията против Covid-19 за...

Рисковата група са хора над 60 година с съпътстващи болести, установяват лекарите на първа линия в държавните лечебни заведения.

Бустерна доза могат да си слагат всички пълнолетни гърци 3 месеца след втората доза, оповестяват от здравното министерство. От на следващия ден всеки гръцки жител има право на два безвъзмездни теста, с цел да ревизира здравния си статус преди празниците. Това е годно и за чужденци, които живеят в страната.  

До няколко дни Атина получава и имунизациите за деца от 5 до 11-годишна възраст. Проучване демонстрира, че огромна част от родителите са склонни да имунизират децата си.

Още:
Oмикрон може да заплаши туризма в Гърция и Кипър
Възобновяването на случаите на Covid-19 в Европа и новият вид на Oмикрон съставляват риск за продължаващото възобновяване на тур...

Още от БАЛКАНИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР