В Гърция продават като нови автомобилни гуми и акумулатори с

...
В Гърция продават като нови автомобилни гуми и акумулатори с
Коментари Харесай

Предупреждение! В Гърция продават негодни гуми и акумулатори като нови

В Гърция продават като нови автомобилни гуми и батерии с изминал период и преправена маркировка. Полицията предизвестява за заплаха за живота на пасажерите. Медиите пуснаха информация за истинската маркировка за другите марки автомобилни гуми.

При пътни катастрофи полицията откри доста случаи на сложени нови автомобилни гуми, които са с изминал период на валидност. Това е доста рисково за водачите, предизвестяват служителите на реда.

А от Съюза на потребителите също осведомят, че са постъпили доста недоволства от водачи, които са закупили и платили нови автомобилни гуми с преправена година на произвеждане.

Разследване на медиите разкри, че при закриване на доста от магазините за автомобилни гуми, притежателите ги продават на по-ниска цена на автосервизи. Точно там са поправяли маркирането на гумите и ги продават за нови. Специалистите предлагат при покупка да се обърне особено внимание на цената. " Евтини нови гуми няма ", безапелационни са хората от автомобилния бизнес.

Случаите са толкоз доста, че гръцките медии разгласяват фотоси и оценки на нови гуми и каква би трябвало да е маркировката на тях според от марката.

По същия метод може клиентът да бъде измамен и при закупуване на батерия, обръщат внимание експертите в Гърция.

Загубите за бюджета възлизат на към 50 милиона евро годишно,но акцентът е върху риска за хората в автомобила.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР