В Гърция от днес отпадна изискването да се носят маски

...
В Гърция от днес отпадна изискването да се носят маски
Коментари Харесай

18 процента от гърците са на прага на бедността

В Гърция от през днешния ден отпадна условието да се носят маски навън. Облекчението от разхлабването на ограниченията е на фона на статистически данни, че 18 на 100 от гръцките фамилии са на прага на бедността, съобщи БНР. Опозицията упорства държавното управление да управлява нелогичното повишаване на цените на съществени хранителни артикули.

„ От през днешния ден се диша леко “, разясняват пред медиите гърци и туристи, които смъкнаха маските на открито. По наблюдаване на управляващите туристите съблюдават прецизно предписанията с отдалеченост и маски в затворени пространства и в превоза.

От опозиционната партия СИРИЗА упорстват държавното управление да вземе незабавни ограничения както в бранш опазване на здравето, по този начин и за възстановяване на виталния стандарт на гърците.

По данни на гръцката статистическа организация Елстат, оповестени през днешния ден, 18% от гърците са на прага на бедността. От тях 45% се лимитират в покупка даже на артикули от първа нужда, не могат да си покрият битовите разноски.

Рязко са се покачили цените на стоките от първа нужда в комерсиалните магазини. В рамките на година най-голямо е покачването при цената на олиото - 50%, брашно, самун, ориз, захар, кафе са с нараснали цени над 10%.

По-скъпа е цената за литър безоловен бензин. От опозицията упорстват да се наложи оптималната цена на съществени артикули.От министерството на развиването дават обещание масирани инспекции в магазините за нелогично високи цени на питателните артикули.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР